Jan Roelofsen, Teun Roenhorst, Hans Evers en Henk Vollema. Foto: Rob Verkerke

Jan Roelofsen, Teun Roenhorst, Hans Evers en Henk Vollema. Foto: Rob Verkerke

Biljartvereniging Concordia ’54 sluit seizoen af

HENGELO - Biljartvereniging Concordia ’54 heeft een redelijk succesvol seizoen afgesloten met enkele kampioenen in persoonlijke wedstrijden en maar één kampioensteam. In de hoogste klasse bij de dagcompetitie werd een team bestaande uit Jan Lenderink, Jan Hendriks, Henk Meerbeek en Hans Evers kampioen.

Voor het algeheel kampioenschap werd nipt verloren bij ABC uit Gaanderen. In het clublokaal Leemreis werden enkele toernooien afgewerkt in districts- en gewestelijk verband. Zo zijn zaterdag 20 mei nog wedstrijden voor het gewest Noord-Oost-Nederland dat uitstrekt van Groningen tot Duiven.

Om de vereniging in stand te houden werd voor de zevende keer een toernooi gehouden voor 50-plussers waarbij dertig deelnemers van acquit gingen. Deze toernooien staan open voor alle georganiseerde spelers, maar ook voor degene die niet bij een biljartvereniging zijn aangesloten.

Na de eerste ronde, herkansingsronde, kwartfinale en halve finale te hebben gespeeld werd door vier personen de finale gehaald waarbij de eindstand is: 1. Jan Roelofsen, 2. Teun Roenhorst, 3. Hans Evers en 4. Henk Vollema. Alle spelers zijn lid van Concordia '54 waarbij Teun Roenhorst speelt in een team uitkomende bij de biljartbond de IJsselkring. De anderen spelen voor de KNBB bij district Doetinchem en Omstreken in de dagcompetitie in één van de negen teams.
In totaal spelen er ook nog negen teams bij de KNBB in de avondcompetitie in zowel libre als driebanden wat steeds meer aan populariteit wint. De meester in het driebanden Dick Jaspers zal op 10 juni een clinique geven met leuke en leerzame demonstraties. Hij is vele malen wereldkampioen in deze discipline.

Om het seizoen 2023 – 2024 voor te bereiden zijn de werkzaamheden reeds begonnen en één aspect hierin is de ledenvergadering op 1 juni in het clublokaal. Eventuele interesse om ook aan het biljarten mee te doen kan men aangeven via de site. Hier is een knop op de homepage met een opgavenformulier.


bvconcordia.nl