Draaiwerk van Hein Otten. Eigen foto
Draaiwerk van Hein Otten. Eigen foto

Nieuwe expositie in de Dobbe

Extra werken tijdens Kunst4daagse

DREMPT - In de Dobbe bij Wijnboerderij ‘t Heekenbroek aan de Tellingstraat 7 in Drempt is tot 5 juni een expositie te zien van twee verschillende kunstenaars: Ali Kleinhuis en Hein Otten. Openingstijden expositie en terras: vrijdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tijdens de Kunst4daagse Bronckhorst van 18 tot en met 21 mei wordt de expositie binnen en buiten uitgebreid met extra werken. Geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Ali Kleinhuis uit Doesburg laat haar schilderijen zien. Het is mixed media werk waarin diverse materialen en lagen acryl verwerkt zijn waardoor veel textuur en diepte ontstaat. Ze maakt geen gebruik van kwasten maar brengt de verf, na het drogen van de materie, met de vlakke hand aan op het doek. De kleuren in de kosmos en de kleuren en texturen tijdens de processen van erosie, corrosie en oxidatie zijn voor haar de grootste inspiratie bron. Voor Ali is het schilderen een samensmelting van materie en verf waarbij niets is wat het lijkt en niets blijft wat het was.
Hein Otten uit Drempt exposeert in dezelfde ruimte en buiten in de wijngaard zijn beelden. Voor hem is werken met klei naar binnen gaan. Steeds weer verrast, soms blij, soms teleurgesteld maar altijd weer uitgedaagd de eenheid tussen vorm en huid neer te zetten. In vormgeving en afwerking is zijn achtergrond als bloemsierkunstenaar herkenbaar. De verwondering over levensvormen en de belofte van groei en ontwikkeling die ze inhouden.
Zowel het draaien als het handvormen zijn in het werk terug te vinden. Vaak gecombineerd in één werkstuk waarbij hij soms organische elementen toe voegt. Het zijn altijd vormen die het vragen om aangeraakt te worden.


www.heekenbroek.nl

Werk van Ali Kleinhuis. Eigen foto