Trekkertrek bij de Oosterwijkse pinksterfeesten. Foto: Emil Kappert

Trekkertrek bij de Oosterwijkse pinksterfeesten. Foto: Emil Kappert

Oosterwijkse pinksterfeesten 2023 - voor jong en oud

ZELHEM/OOSTERWIJK – Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 mei worden de Oosterwijkse pinksterfeesten gehouden op het terrein aan de Hogeveldweg in Zelhem. Een gezellig weekend voor jong en oud.

Vrijdag 26 mei is er de 'Oosterwiekse dansoavend'. Een gezellige avond met muziek van alle tijden. Met optredens van gezelligheidskoor 'KIEKAN' en het, in de regio, bekende 'Duo Een en Ander' belooft het een gemoedelijke avond te worden. Het begint op tijd, een kop koffie is inbegrepen en 'wi’j hebt stuule genög'.

Zaterdag 27 mei staat de middag wederom in het teken van de jeugd. DJ Jorben verzorgt weer de discomiddag voor jeugd t/m 12 jaar. Van 14.00 tot 17.00 uur lekker meezingen, dansen en hossen op de muziek. De entree is gratis en er zal weer gratis ranja geschonken worden. De ouders kunnen bijkletsen onder het genot van een drankje terwijl de jeugd zich uitleeft. Aan het einde is er de mogelijkheid een frietje of snack te halen.
’s Avonds spelen De Boetners de feesttent plat. De Boetners maken nummers in hun moerstaal. Rock & Roll nummers in het Achterhoekse dialect. Het belooft een groot feest te worden. Om 20.30 uur gaat de feesttent en de bar open en kan het losgaan.

Zondag 28 mei is het de gehele dag raak. ’s Ochtends is er de Oldtimer. De tocht is voor tractoren uit de bouwjaren tot circa 1970, maar ook oude auto’s, motoren en bromfietsen mogen meerijden. Er is een mooie tocht uitgezet in de omgeving van Zelhem. Deelnemers dienen om 09.15 uur aanwezig te zijn op het terrein van de Oosterwijkse Pinksterfeesten aan de Hogeveldweg in Zelhem. De tocht zal rond 10.00 uur vertrekken. Bij terugkomst kunnen de voertuigen nog een defilé rijden en zich daarna opstellen voor bezichtiging door het publiek. Voor deelname graag van te voren opgeven per mail (oosterwijksepinksterfeesten@gmail.com) of telefonisch (06-57341407).
Verder is er op deze dag de welbekende Trekker Trek, op drie banen. Er is kindervermaak met onder andere ballenbak, luchtkussen en Schmink, maar ook Zitmaaier Trek en zal ook de goochelaar Janse Heijn wederom zijn kunsten vertonen.
's Avonds gaat het dak er af in de feesttent met medewerking van The Perfect Showband. De tent is geopend vanaf 20.30 uur. Kaarten zullen dit jaar ook vooraf online te koop zijn via de site.


www.oosterwijkse pinksterfeesten.nl

Oude tractoren bij de Oosterwijkse pinksterfeesten. Foto: Emil Kappert
Goochelaar Janse Heijn bij de Oosterwijkse pinksterfeesten. Foto: Emil Kappert