Eerste editie Jebbink Rock

VORDEN - Op zondag 21 mei wordt de eerste editie van Jebbink Rock gehouden, op de parkeerplaats van Sporthal ’t Jebbink in Vorden.

Initiatiefnemer Edwin Schooltink, van Sporthal ’t Jebbink en Sportcafé Zaal 6: "Het is een mooie line up geworden. Bij goed weer zal het buiten plaatsvinden, maar bij slecht weer kunnen we snel schakelen en een van de sportzalen omtoveren tot een waar rockpaleis. Dat hebben we al vaker gedaan." De line up van de eerste editie van Jebbink Rock bestaat uit de volgende bands: SAUS, Monoman en JPR Strinxband.

SAUS
Deze vier gelouterde muzikanten spelen hun nummers op een pittige manier die ze goed over weten te brengen op het publiek. Zoals bij elke saus wordt het karakter bepaald door de basis, krachtige solo’s afgewisseld met strakke riffs en gevoelig gitaarspel, een zanger die gaat van mild en romig tot scherp met een randje.

Monoman onemanband
Monoman is een uitvloeisel van de band Poor John. Door de recessie van 2018 is de helft van de tweemansformatie gestopt en is Monoman alleen doorgegaan, vandaar ook de naam Monoman the Onemanband. De bassist/drummer/zanger bouwde eigenhandig een nieuw drumstel, pakte zijn bariton gitaar erbij en verfriste zijn repertoire. Een mix van country, rock, surf en de sixties.

JPR Strinxband
De JPR Strinxband heeft zijn muzikale sporen reeds lang en breed verdiend, zo speelden zij in het voorprogramma van o.a. de Golden Earring, De Dijk, Direct, Normaal en Jovink. Nu zijn de ervaren rockers bezig aan hun afscheidstournee. Ze spelen met pure passie rauwe live rock met nummers van o.a. The Rolling Stones, Tom Petty, Billy Idol, Neil Young en Herman Brood. Ze staan met hun rock garant voor een waar feestje.

Jebbink Rock vindt op zondagmiddag 21 mei plaats vanaf 14.30 uur. Voor kaartverkoop zie de Facebookpagina of zie de advertentie elders in deze krant. Kaarten ook vanaf verkrijgbaar aan de bar van Sportcafé Zaal 6.