Verontrusting en klacht

Het is weer zover, voor de zoveelste keer razen en gieren er motorgeluiden door de omgeving van het anders zo rustige Bronckhorst.

Als we dachten dat het na een hele dag herrie afgelopen was, de benzinedampen zijn nog nauwelijks opgetrokken of het begint ‘gewoon’ weer op zondag.

Wat is dat toch voor een verschijnsel dat voor het ‘plezier’ van een paar motorrijders een groot aantal mensen het lawaai en de stank moeten verdragen voor meerdere dagen per jaar, waardoor er niet meer kan worden genoten van de rust en stilte en het buiten zitten of lopen of fietsen tot een bezoeking wordt gemaakt.
Het is toch niet meer van deze tijd om ongelimiteerd de ruimte te krijgen om zoveel herrie en vervuiling te produceren? Aan het belang van een paar tientallen motorrijders wordt het belang van tienduizenden bewoners en recreanten opgeofferd.

De gemeente stelt het op prijs om mensen naar Bronckhorst te trekken om te komen recreëren maar deze mensen komen van een koude kermis thuis, na een weekend in het geraas te hebben gezeten.
Wij roepen hiermee burgemeester en wethouders en alle gemeenteraadsleden op om eens kritisch te kijken naar het verlenen van vergunningen voor dit soort activiteiten en de belangen van de andere burgers en recreanten aan rust en schone lucht evenveel mee te laten wegen in de besluitvorming.

Namens  de Actiegroep 
verontruste burgers
B. Bernards, Vorden