Quintus Dames Senioren dichter bij kampioenschap

HENGELO - De wedstrijden van Handbalvereniging SV Quintus werden gespeeld op donderdag 16 en zondag 19 maart. Winstpunten werden behaald door de jeugd van E1 en de D1, de Dames Senioren wonnen zelfs twee wedstrijden.

De jeugd van Quintus E1 mocht aan de bak tegen Reehorst E1 in Ede. Beide teams bestonden uit een mooie mix van van wat meer en minder ervaren spelers en het ging lang aardig redelijk op qua doelpunten. In de tweede helft kreeg Quintus meer overwicht en wist vaker te scoren, middels een aantal prachtige goals ontstaan uit mooi overspelen. Uiteindelijk wint Quintus, eindstand 9-15.

Zondag 19 maart moesten de meiden en jongens van Quintus D1 op tijd uit de veren voor een uitwedstrijd in Ede tegen Reehorst D1. Quintus start direct goed aan de wedstrijd en weet de voorsprong te pakken. Er wordt goed overgespeeld en druk gezet. De scheids maakte de eerste helft wat moeizamer door werkelijk voor alles direct te fluiten maar Quintus liet zich niet van de wijs brengen. De tweede helft stond het spel nog beter, ook verdedigend, en sleepte Quintus de winst binnen. Eindstand 10-21.

Op donderdagavond 16 maart hadden de Dames Senioren van Quintus een thuiswedstrijd tegen Havana. Allebei de koplopers moesten deze avond strijden voor de eerste plek. De dames uit Hengelo begonnen gelijk goed en stonden al snel wat punten voor. De dekking was goed bij de meiden en de aanvallen net zo en de dames van Quintus wonnen de wedstrijd met 15-26.
De Dames Senioren van Quintus moesten zondag 19 maart uit naar Gaanderen tegen de dames van Minerva. Het was een wedstrijd die ze moesten winnen om nog bovenaan te blijven staan. Quintus had het af en toe lastig maar wist toch de wedstrijd te winnen met een eindstand van 7-13.
Met nog twee wedstrijden te gaan kunnen de meiden van Quintus kampioen worden. Volgende week zondag 26 maart moeten de dames tegen Grol als ze die winnen zijn de dames dichter bij hun eerste kampioenschap en ze blijven ervoor vechten.

Deze zondag moest Heren Senioren 1 van SV Quintus tegen de heren van Unitas. De wedstrijd werd gespeeld met een bal die volgesmeerd was met hars. Quintus kreeg hier geen controle over, de kansen werden wel gecreƫerd maar niet goed afgemaakt. Dit resulteerde in een ruime voorsprong voor Unitas. De tweede helft was het zelfde liedje. Eindstand 39-15 voor Unitas.