St. Williborduskerk in Olburgen. Foto: Jan Gosselink
St. Williborduskerk in Olburgen. Foto: Jan Gosselink

Laatste viering in de St.
Williborduskerk Olburgen

OLBURGEN - Nadat het besluit gevallen is dat de HH. Twaalf Apostelen kerken gaat sluiten, werd al snel bekend dat onder andere de Olburgse St. Williborduskerk dit lot als eerste zou moeten ondergaan. De kerkgemeenschap is hiermee aan het werk gegaan.

Deze gemeenschap is door de jaren heen zo erg gekrompen en vergrijsd dat zij geen mogelijkheden meer ziet om na sluiting van de kerk op een andere manier de geloofsgemeenschap draaiende te houden. Door het nemen van dit drastische en pijnlijke besluit is ook het proces tot het onttrekken van de kerk aan de erediensten in een stroomversnelling geraakt.

Vooraf aan dit alles wordt nog een keer op de hen vertrouwde wijze samen Pasen gevierd. En wel op eerste paasdag om 9.30 uur in hun mooie, intieme en knusse kerkje. Diaken Oude Groen zal voorgaan en het koor zal de viering luister bijzetten.

Het bestuur en de vrijwilligers van de St. Williborduskerk te Olburgen nodigen iedereen hierbij uit aanwezig te zijn om elkaar een zalig Pasen te kunnen wensen. Uiteraard is de viering ook via de kerkradio te volgen.


www.12apostelen.nl/index.php/kerkdienstgemist-olburgen/

St. Williborduskerk in Olburgen. Foto: Jan Gosselink