Lezing door Alain Verheij, theoloog en schrijver

Lezing door Alain Verheij, theoloog, schrijver 

VORDEN - De commissie Vorming en Toerusting van de Protestantse gemeente Vorden nodigt belangstellenden van harte uit voor de lezing van Alain Verheij. De theoloog en schrijver spreekt op dinsdag 28 maart om 20.00 uur in de Dorpskerk over zijn boek ‘Geld en Go€d’.

In ‘Geld en Go€d' onderzoekt Alain Verheij hoe mensen met hun geld omgaan, wat geld met ze doet, en hoe ze de wereld mooier kunnen maken door anders naar geld te kijken. Als theoloog zoekt hij op een plek die niet iedere moderne lezer verwacht: in eeuwenoude Bijbelverhalen. Die blijken talloze goede inzichten over geld te bevatten. Daarbij duiken Mozes en Jezus steeds weer op, twee visionairs die hartstochtelijk verlangden naar een nieuwe manier van (samen)leven.
Verheij vertolkt hun eigenwijze gedachten met humor en passie, waarbij ze steeds verrassend actueel blijken. Soepel loodst hij de lezer via Romeinse belastingen en manna langs de toeslagenaffaire en bitcoin. De tijden zijn dan misschien wel veranderd, de mensen zijn dat niet. Nog altijd is er een complexe relatie met geld - nog altijd verlangen mensen naar rust, rechtvaardigheid en vrijheid.

Van harte welkom, de toegang is gratis, een vrije gift wordt gewaardeerd.