Bonte gemengde tulpen van IJsseltulp te koop bij Lionsclub Bronckhorst. Foto: Annelies Wolsink

Bonte gemengde tulpen van IJsseltulp te koop bij Lionsclub Bronckhorst. Foto: Annelies Wolsink

Lionsclub Bronckhorst tulpenverkoop

Maatschappij Baak Hengelo Steenderen Toldijk

HENGELO/STEENDEREN/BAAK/TOLDIJK - Tulpen het voorjaar in huis laten brengen én tegelijkertijd goede doelen ondersteunen. Leden van de Lions Club Bronckhorst gaan op pad om bossen verse tulpen aan de deur te verkopen. De tulpenverkopers zijn 25 maart in Hengelo en 1 april in Steenderen, Baak en Toldijk.

De Lions bieden een gevarieerd aanbod tulpen in diverse soorten en kleuren. De bloemen worden ’s morgens vers gehaald bij de lokale tulpenkwekers IJsseltulp in Empe en de biologische tulpen van Jordy Wesselink in Toldijk. Dit jaar worden ook biologische tulpen aangeboden. 

De netto opbrengst van deze actie draagt bij aan de financiële ondersteuning van de drie goede doelen die de leden van de Lions Club Bronckhorst gezamenlijk kozen: het lokale doel Stichting Buddy to Buddy (buddytobuddy.nl/bronckhorst), het nationale doel stichting Vaarwens (www.stichtingvaarwens.nl) en het internationale doel Gered Gereedschap (www.geredgereedschap.nl).

Bij de verkoop van de tulpen krijgt Lionsclub Bronckhorst hulp van enkele leden van Leo Club Achterhoek. Ook Bouwmarkt de Tolbrug en Garvo Diervoeders in Drempt bieden alle genoemde zaterdagen de tulpen in de verkoop aan.