Eén remise bij DCH in onderlinge competitie

Sport Hengelo

HENGELO - Slechts één remise ditmaal in de onderlinge damcompetitie van DCH in Hengelo. Erik Brummelman kwam één schijf achter tegen Han van Beek, maar wist toch gelijk te komen door tijdnood van zijn tegenstander. 

Jan Luiten werd als eerste verrast door een mooie combinatie van Arnoud De Greef, werd verder in de verdediging gedrongen en was daarmee gedoemd te verliezen. Klaas Veldstra speelde een goede partij tegen Jan Bosch en won met een degelijk eindspel. Tot slot maakte Jaap Vos in het middenspel een foutje waardoor hij een schijf achter kwam tegen Ben Okken. Het werd nog spannend aan het eind, maar Jaap moest op het laatst toch buigen voor het prima uitgedachte eindspel van Ben.
Arnoud de Greef blijft leiden in groep A. In groep B heeft Theo Ortsen de leiding teruggepakt

Het eerste team van DCH heeft de eerste ronde in de uitwedstrijd tegen Zwart/Wit Malden met 5-3 gewonnen. DCH kwam op achterstand door een nederlaag van invaller Theo Ortsen. Harry Vos repareerde de schade en won zijn partij. Daarna sloeg Rodier Evers toe: ook hij won. Eddy Hoebink had voordeel in het eindspel maar dat was net niet genoeg voor de overwinning.