Gezellige dansavond bij De Herberg. Foto: Rob Schmitz

Gezellige dansavond bij De Herberg. Foto: Rob Schmitz 

Valentijnbal bij De Herberg

BRONCKHORST/VORDEN – Op donderdagavond 16 februari wordt de derde dansavond ‘Ballroomdance 55+’ gehouden in de zaal van De Herberg in Vorden. Na een herfst- en kerstbal, staat de derde avond in het teken van Valentijn. Dit Valentijnsbal is van 19.30 tot circa 23.00 uur. Zaal open om 19.00 uur.

Door Liesbeth Spaansen

Marcel en Maarya Leferink zijn druk bezig met de voorbereidingen van het Valentijnsbal, bedoeld voor liefhebbers vanuit de hele gemeente Bronckhorst. “De tweede dansavond waren weer meer dansliefhebbers op de vloer dan de eerste, er zit dus groei in”, kijken zij tevreden terug. “Nu staat het Valentijnsbal op het programma met opnieuw Duo Een & Ander, Erik Knoef en Anita Oldenhave. Livemuziek doet het goed op zo’n avond. Het duo heeft wel een uitdaging meegekregen na het Kerstbal. Het verzoek was om naast de quickstep, Engelse wals, tango, rumba, chachacha en jive, de Sirtaki te spelen om op te dansen. Die uitdaging hebben ze opgepakt voor deze eerstvolgende dansavond.” 

Voorverkoop van de entreekaarten is op 23 januari begonnen. Er zijn nog enkele exemplaren verkrijgbaar bij Marcel Leferink en De Herberg. "De dansliefhebbers kijken er alweer naar uit”, weet hij. "Terugkijkend op de laatste dansavond, waar zeven single dames de hele avond op de vloer stonden. Betekent een avond zónder muurbloempjes. Toch zou het leuk zijn als ook single mannen naar de dansavonden komen.” Dansen en cabaretoptredens wisselen elkaar af tijdens de avonden in De Herberg. "Een van de gasten liet het al weten: ‘Ik heb een prachtavond gehad' en dat kunnen wij alleen maar beamen”, aldus Marcel en Maarya. Marcel laat weten voor het dansseizoen 2023-2024 een enquête te gaan houden over welke avond: donderdag, vrijdag of zaterdag, de voorkeur heeft. "We gaan ook een appgroep aanmaken voor de vaste gasten.” Na het Valentijnbal staat 20 april 2023 de laatste Ballroomdance-avond van dit seizoen op het programma.

Duo Een & Ander. Foto:Rob Schmitz
Gezellige dansavond bij De Herberg. Foto: Rob Schmitz
Gezellige dansavond bij De Herberg. Foto: Rob Schmitz