Alle gevulde schoenendozen werden verzameld in de R.K. Willibrorduskerk. Foto: PR
Alle gevulde schoenendozen werden verzameld in de R.K. Willibrorduskerk. Foto: PR

Schoolkinderen vullen 168 schoenendozen

STEENDEREN - Zondagmorgen 29 januari kwamen kinderen uit Steenderen en Toldijk naar de R.K. Willibrorduskerk, met gevulde schoenendozen. Het was een geweldige samenwerking tussen de basisscholen De Pannevogel en De Rank, met de beide Steenderense kerken.

"Een schoenendoos vol prachtige cadeautjes, ik breng hem weg, je krijgt hem hoop ik gauw”, was het lied dat centraal stond in de oecumenische kerkdienst rondom de Actie Schoenendoos. Deze dienst werd geleid door Maria Schotman en ds. Hubertien Oostdijk. De dozen waren gevuld met schoolspullen, speelgoed en verzorgingsartikelen. Sommige kinderen hadden zelfs een van hun eigen lievelingsknuffels erin gedaan.
De kinderen werden uitgenodigd mee te doen aan het spel ‘waar of niet waar?' Bij iedere vraag konden zij rennen naar het antwoord ‘waar' of naar ‘niet waar'. De moeilijkste vraag was: ‘In het lied zongen we: Geven maakt je rijk'. Is die zin van dat lied waar of niet waar? "Het is waar, want het maakt je blij en rijk wanneer je iets voor een ander doet”, vonden vooral de oudste kinderen.
Natuurlijk was iedereen benieuwd hoeveel gevulde schoenendozen door de scholen in Steenderen en Toldijk in het kerkgebouw bij elkaar waren gebracht. Zouden dat er ook dit jaar weer meer dan honderd zijn? De kinderen gingen ze samen tellen. Het waren er zelfs veel meer, namelijk 168 dozen. Die worden binnenkort afgeleverd op een landelijk verwerkingscentrum. Van daaruit maken ze een lange reis per vrachtwagen of boot naar kinderen in Moldavië, Roemenië of op Lesbos.