Vier overwinningen voor Quintus Hengelo

Sport Hengelo

HENGELO - Het was een goed weekend voor Quintus. Beide herenteams en de dames van de Hengelose handbalvereniging wonnen hun wedstrijden, net als de E-jeugd. Alleen de D-jeugd moest in tegenstander Artemis de meerdere erkennen.

Quintus H1 trad op zondag 29 januari aan Cometas heren 1 uit Leeuwarden. Het beloofde een mooie wedstrijd te worden tegen een geduchte tegenstander. Na een twijfelachtig begin kregen de heren van Quintus meer grip op de tegenstander en liepen ze een aantal punten uit. De verdediging stond goed en op de snelle tegenaanvallen kwam geen antwoord. Dit resulteerde in een ruststand van 20-13. De tweede helft startte wederom lastig voor de heren van Quintus, maar ook bij de heren uit Leeuwarden liep het niet zo soepel. Door de vele 2-minuten leek het nog spannend te worden, maar Quintus liet de voorsprong niet uit handen glippen. Door goed teamspel bleven de Hengelose heren steeds een paar punten voor. Eindstand 33-26.

Heren 2
Heren 2 speelde thuis tegen Erix 2 uit Lichtenvoorde. De mannen van Quintus keken al snel tegen een 0-2 achterstand aan, maar lieten zich daardoor niet van de wijs brengen. Sterker nog, de achterstand werd al snel omgebogen in een comfortabele voorsprong. Ruststand 15-8. Na rust liet Quintus het na om verder uit te lopen, maar gezien de ruststand was dat ook niet echt meer nodig. Eindstand 30-23.

Dames
Quintus dames 1 moest het opnemen tegen Pacelli dames 3. Het stond al snel  4-1 voor Quintus, door het lopen van snelle aanvallen. De dames van Pacelli hadden weinig kansen om te schieten door de goede Hengelose verdediging. Dat bleek ook uit de ruststand: 14-2. Quintus zakte aan het begin van de tweede helft even in maar kon snel de draad weer oppakken. De dames wonnen uiteindelijk met 27-7. In de volgende wedstrijd zal het ongetwijfeld een stuk spannender worden. VIOS is dan de tegenstander.

E-jeugd
Quintus E1 speelde zondag thuis tegen Artemis E1. Het team is gegroeid, waardoor er nu zelfs drie wissels beschikbaar waren. De jongens en meiden deden goed hun best en kwamen al snel op een aardige voorsprong. Halverwege kwam Artemis terug tot 8-8, dus werd het toch nog spannend. Door mooi overspelen en een paar goede acties in de verdediging wist Quintus uiteindelijk toch te winnen met 15-12.

D-jeugd
Quintus D1, dat op nummer 1 staat in de competitie moest het opnemen tegen de nummer 2, Artemis D1. De meiden en jongens beginnen gespannen maar het gaat gelijk op. Artemis is sterk en heeft fysiek overwicht. Er sluipen bij Quintus fouten in het spel. Artemis loopt uit en gaat met 4-8 de rust in. Een voorsprong die de tegenstander niet meer weggeeft. Er wordt nog wel een paar keer mooi gescoord door Quintus maar over de hele wedstrijd toont het Hengelose team niet genoeg felheid en lef. Uiteindelijk wint Artemis met 10-19.