Dames en jeugd zorgen bij Quintus voor de punten

Sport Hengelo

HENGELO - Quintus moest het afgelopen weekend hebben van de dames en de jeugd. Zij wonnen hun wedstrijden maar Heren 1 en 2 van de Hengelose handbalvereniging trokken aan het kortste eind.

Heren 1 speelde zaterdagavond uit in Lichtenvoorde, waar tegenstander Erix na een moeizame start van Quintus al snel op voorsprong kwam. Na een ruststand van 18-12 moest het in de tweede helft gebeuren, maar door veel technische fouten konden de heren van Quintus Erix niet meer bijhouden. Eindstand 30-20.
Na de knappe overwinning op koploper Zwolle waren de verwachtingen voor Heren 2 tegen Cabezota 2 hooggespannen. Het duel ging de eerste tien minuten gelijk op, maar vervolgens kwamen er wat scheurtjes in de dekking van Quintus, die  Cabezota vijf doelpunten voorsprong bezorgden.  Gelukkig herpakten de HengeloĆ«rs zich enigszins voor het rustsignaal: 11-9. In de tweede helft zat de dekking beter dicht, maar nu vergat Quintus de kansen af te maken. Eindstand 21-17.

Dames
De dames van Quintus begonnen hun uitwedstrijd niet zo goed. Ze kwamen wel steeds voor maar liepen niet echt uit. Bij rust was het 9-10. Het moest bij de dames echt vanuit de tenen komen maar uiteindelijk vielen er wat meer goals en kregen ze de slag te pakken. Er ontstond een groter gat en de dames wonnen uiteindelijk met 16-20.

D-Jeugd
Op zondag 22 januari moesten de meiden en jongens van Quintus D1 naar Groenlo voor een wedstrijd tegen Grol H.V D1. Na een korte warming-up was het nodig direct scherp te zijn. Hier heeft Quintus echter altijd wat moeite mee dus de eerste vijf minuten waren niet heel goed. Daarna werd er een stuk beter en assertiever verdedigd waardoor de tegenstanders uit hun spel werden gehaald en moeilijker tot scoren konden komen. Met een paar mooie breakouts van Quintus was de ruststand 3-10. Direct na rust was Grol de betere partij en met een inhaalrace keerde de spanning in de wedstrijd terug. Maar de Hengelose handballers konden zichzelf herpakken en de overwinning kwam niet meer in gevaar. Mede door inzet en hard werk werd het 9-17.

E-jeugd
Zondagochtend verscheen de jeugd van Quintus E1 aan de start in Gaanderen, tegen Minerva E1. Quintus speelt met een grotendeels jong team en het is nog wat zoeken naar de posities in het veld. Daardoor raakt Quintus al vrij vlot op achterstand. Maar als ze op stoom zijn lopen de Hengelose handballertjes in. Het gaat dan redelijk gelijk op. Bij Quintus vallen regelmatig gaten in de verdediging waar Minerva dankbaar gebruik van maakt. Toch wint Quintus uiteindelijk door meer snelheid, mooie break-outs en samenspel. De jongens en meiden hebben goed hun best gedaan. Eindstand 13-17.