Bandleden Lads ’n Lassies  (Anne-Marie Weber, Patrick te Dorsthorst, Tim Huntink, Chris Weber, Frank Sessink)
Bandleden Lads ’n Lassies (Anne-Marie Weber, Patrick te Dorsthorst, Tim Huntink, Chris Weber, Frank Sessink) Guido Pelgrim

Doedelzak en Ierse folk in de Hengelose Remigiuskerk

Muziek Hengelo

HENGELO - De tweede helft van het theaterseizoen 2022-2023 is alweer een paar weken oud. Ook de Vrienden van de Remigiuskerk vervolgen hun programma. Op zaterdag 28 januari speelt de folkband Lads ’n Lassies hun nieuwe concert ‘Back Home in Derry’ in de Hengelose Remigiuskerk. De band neemt op uitnodiging van Stichting Vrienden van de Hengelose Remigiuskerk bezoekers mee op een muzikale- en historische reis door Ierland en brengt tijdens het concert de verhalen achter de bekende folksongs. Zo passeren onder andere de Paasopstanden, de Troubles maar ook The Great Famine de revue met nummers als ‘The Town I Loved So Well’ en ‘The Fields of Athenry’.

De Ierse folkmuziek zal het publiek bekend in de oren klinken, want naast deze nummers zal de band ook folk tradionals als Molly Malone, The Black Velvet Band en The Wild Rover ten gehore brengen in een meerstemmig, modern Lads ’n Lassies jasje. Het concert, waarbij de band nieuw werk brengt en doedelzakspeelster Annemieke van Doesburg haar opwachting maakt als nieuw bandlid van Lads ’n Lassies, belooft een muzikale rondreis te worden met een lach en een traan waarbij het spreekwoordelijke dak van de kerk mag en meezingen is toegestaan. 

De naam ‘Lads ’n Lassies’ betekent jongens en meiden. De band is in 2015 ontstaan vanuit een gelegenheidsformatie voor het verzorgen van de muzikale omlijsting bij een dinnershow. Van het een kwam het ander en zo werd het een band geboren! Waar veel folkbands enkel uit heren bestaan, kenmerkt de sound van deze band zich door zowel mannelijke als vrouwelijke vocals. De muziek, Ierse en Schotse traditionals en modern folk, werkt erg aanstekelijk. Van rustige ballads tot uptempo folksongs, Lads ’n Lassies staat garant voor een feestje!

Het concert begint om 20.00 uur en de zaal is vanaf 19.30 uur open. Kaartjes kosten 15 euro, inclusief koffie of thee, en zijn verkrijgbaar via de website of aan de deur zolang de voorraad strekt. Extra drankmunten zijn te koop bij de ingang.