Kampioensgloster van Hans Hermans met 94 punten. Foto: PR

Kampioensgloster van Hans Hermans met 94 punten. Foto: PR

Vijf leden vogelvereniging Exokan zijn Nederlands kampioen

Sport Keijenborg

KEIJENBORG - Op het Nederlands kampioenschap dat afgelopen week door de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV) werd georganiseerd in de IJsselhallen te Zwolle, zijn vijf leden van Exokan Nederlands kampioen geworden in verschillende disciplines. Samen namen ze zestien gouden medailles mee naar Keijenborg.

In totaal zaten er zo’n 6000 vogels in de IJsselhallen. Deze werden ingezonden door deelnemers vanuit geheel Nederland en werden gekeurd door de keurmeesters van de NBvV. 

Henk Vlemingh behaalde 1x goud, 1x zilver en 1x brons bij de parkieten. Bennie Horsting behaalde 1x goud en 1x zilver bij de cultuurvogels. Evert Berns behaalde 3x goud en 1x zilver bij de tropische vogels. Martin en Martijn Borgonjen behaalden 5x goud, 1x zilver en 1x brons bij de postuurvogels (Fife Fancy). Hans Hermans behaalde 6x goud, 1x zilver en 2x brons bij de postuurvogels (Glosters en Norwich).
Ook heeft Exokan op de streektentoonstelling van ‘Streek het Oosten’ en de districtstentoonstelling van Gelderland, die in december werden georganiseerd, weer prima resultaten behaald.
Op 19 en 20 januari worden de wereldkampioenschappen in Napels georganiseerd. In deze Italiaanse stad zullen 21.000 vogels te bewonderen zijn waaronder negen vogels die door leden van Exokan zijn ingezonden.