Afbeelding
Mark Beltman

Drie jubilarissen bij nieuwjaarsconcert Concordia in Hengelo

Muziek Hengelo

HENGELO - Op zondag 15 januari organiseerde Koninklijke Harmonie Concordia haar nieuwjaarsconcert bij Zaal Langeler in Hengelo gld. Voorzitter Harmen Kraassenberg heette het publiek van harte welkom en proostte met iedereen op een gelukkig, gezond en muzikaal 2023. Het concert werd geopend door de harmonie onder leiding van dirigent Chiel Zomer met Happy New Year van de Zweedse popgroep ABBA. Nicole Hulstijn, saxofoniste van Concordia en voor deze gelegenheid ladyspeaker, nam deze middag de luisteraars mee met de presentatie van dit concert. 

De harmonie ging met het nummer Baba Yetu op een muzikale reis door Afrika en er klonken bekende nummers uit de top 40 zoals, Just the Way You Are en Locked Out of Heaven van de singer-songwriter Bruno Mars, Roar van de Amerikaanse popzangeres Katy Perry en Rosanna, Africa en Stop Loving You van de band Toto. Ook de slagwerkgroep onder leiding van dirigent Gilbert Wientjes ontbrak niet tijdens dit concert. De organisatie: “Met het werk Escape From Pirate Cove werd het publiek door de slagwerkers meegenomen in de wereld van de piraten. Met schatten en muziekinstrumenten voor landrotten en zeeschuimers en met piraten Fleur en Kim in de hoofdrol”. Ook werden nummers gespeeld als Viva la Via van Coldplay en Ding-a-Dong van Teach-In. 

Het opleidingsorkest speelde samen met de slagwerkgroep de nummers Blauwe Dag en Als Het Avond Is van het Achterhoekse zangduo Suzan en Freek. Jubilarissen Sven Tabor, Johnny Geurkink en Thimo Woerts zijn allemaal 25 jaar lid van de vereniging en werden voor de pauze werden gehuldigd door voorzitter Harmen Kraassenberg. “Na de pauze speelde de harmonie een indrukwekkende en muzikale fantasie van componist Jacob de Haan, waarin de luisteraar werd meegevoerd door het boeiende landschap van Oregon. Je ontkwam er tijdens deze avontuurlijke reis niet aan om af en toe even weg te dromen in het verleden, waarbij indianen, cowboys, goudzoekers en paarden met huifkarren de revue passeerden. Het nieuwjaarsconcert werd door de harmonie en slagwerkgroep afgesloten met de Radetzkymars van Johann Strauss sr waarop het publiek vrolijk meeklapte”, aldus de organisatie. De volgende activiteit van Concordia is de lentewandeltocht op 19 maart.


Meer informatie is te vinden op www.khconcordia.nl.