Filmvertoning 'De Singing Club' bij bibliotheek Hengelo

HENGELO - Donderdag 19 januari is het weer filmavond in de bibliotheek in Hengelo. De vrienden van de bibliotheek organiseren de prachtige filmvertoning 'De Singing Club'. Aanvang 19.30 uur.

The Singing Club is een komisch drama van regisseur Peter Cattaneo (The Full Monty) over vriendschap, familie en de kracht van muziek. Kristin Scott Thomas speelt de hoofdrol in dit op waarheid gebaseerde verhaal, dat wereldwijd vele andere vrouwen heeft geïnspireerd om samen te zingen.

Het leven van een vrouw van een beroepsmilitair kan zwaar zijn. Gescheiden van geliefden liggen angst en eenzaamheid op de loer. Moed en opoffering worden zelden opgemerkt en altijd is er de vrees voor die noodlottige klop op de deur. Kate, de perfecte officiersvrouw, draagt die last echter stoïcijns en met stijl. Haar uitlaatklep is muziek. Terwijl hun mannen in Afghanistan vechten weet ze een groep vrouwen op de basis te overtuigen om een Militair Vrouwenkoor te starten. Nieuwkomer Lisa, rebel en rocker in hart en nieren, kijkt aanvankelijk sceptisch en gegeneerd naar het groepje amateurs maar laat zich al snel overtuigen door hun humor en moed. Met hartstochtelijk gezongen pophits weten Kate, Lisa en de andere koorleden uiteindelijk hun onderlinge verschillen te overwinnen en krijgen ze tot hun grote verrassing de kans om het optreden van hun leven te geven.

Kosten: 6 euro (Vrienden van de bibliotheek in Hengelo 4 euro). Kaartjes voor de film zijn vooraf te koop in de bibliotheek of op de avond zelf bij de kassa.