HVS-lezing ‘De Baakse beek belicht’

STEENDEREN - Job Teeuwen is maandag 9 januari te gast bij de Historische Vereniging Steenderen (HVS). In zijn lezing laat hij beelden zien van hetgeen de Baakse beek zo bijzonder maakt. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar in Het Anker aan de J.F. Oltmansstraat 7 in Steenderen; de lezing start om 20.00 uur.

De Baakse beek is een vrij onbekende grootheid onder de Achterhoekse beken. Ten onrechte, want langs haar boorden staat een keten van landgoederen die zijn weerga in deze streek niet kent; zij geven het beekje een bijzonder cachet.
In de lezing, die de luisteraars leidt vanaf de oorsprong van de Baakse beek in het buurtschap Vragender tot aan haar monding in de IJssel, komen die landgoederen en wat hen zo kenmerkt dan ook prominent aan de orde.
Van kinds af aan is Job Teeuwen geïnteresseerd in het natuurgebeuren. Later kwam daar de interesse in de historie en de cultuur bij. Het samenvoegen van deze interessegebieden heeft geleid tot onder andere zijn lezing ‘De Baakse beek belicht’.
Voor HVS-leden is de toegang gratis, niet-leden betalen 5 euro (inclusief een kop koffie of thee). Van harte uitgenodigd.


www.hvsteenderen.nl