Jong en oud genoten van het samenzijn. Foto: Irina Bosman

Jong en oud genoten van het samenzijn. Foto: Irina Bosman

Aftrap gezamenlijke broodmaaltijd De Kei

Algemeen Steenderen

STEENDEREN - Donderdag 22 december streek de Karavaan van Verbinding (van de Leefbaarheidsalliantie van de provincie Gelderland) neer bij De Kei in Steenderen met het doel een feestje te maken van de eerste gezamenlijke broodmaaltijd. Vanaf 5 januari is dit elke donderdagmiddag, voor wie wil, bij De Kei.

Tegen half 12 kwam er een vrolijke bus het terrein van De Kei oprijden. In korte tijd veranderde het wat kale terras in een gezellig zitje. De chocomelk werd warm gemaakt en de eerste gast verscheen. Ondanks dat ze eigenlijk naar iets anders onderweg was, had ze wel zin in een beker warme chocomelk met slagroom en een praatje. Ondertussen was balkunstenaar Marco Bonisimo op weg naar basisschool De Pannevogel om de kinderen op te halen om mee te helpen met de maaltijd.

Het was even spannend hoeveel mensen aan zouden schuiven, maar even voor half 1 werd er nog snel een tafel bij gepakt en stonden er zo’n 45 borden op tafel. Jong en oud genoten samen van het brood en de kerststol. Maar zeker ook van de gezelligheid van elkaar en van de jongleur. Al fietsend op zijn eenwieler hield Marco alle ballen in de lucht. En vanuit het niets haalde hij een briefje tevoorschijn met de tekst: ‘Hier een symbolisch stokje om te vieren dat er vanaf donderdag 5 januari elke week een broodmaaltijd op De Kei is. Gezellig voor 3,50 euro samen eten, daarvoor kun je de kachel tegenwoordig niet meer laten branden. Een mooi vooruitzicht voor 2023!’.

Iedereen is welkom vanaf 5 januari. Voor overige data en activiteiten, zie de website. 


dekeisteenderen.nl/agenda