Quintus D1 blijft koploper na ruime winst

HENGELO - Drie teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden een thuiswedstrijd in Sporthal de Kamp. De jeugd mocht hierbij winstpunten bijschrijven.

Quintus E1 mocht zondagochtend 27 november thuis aantreden tegen Reehorst E1 uit Ede. Leuk dat ook de nieuwste teamleden aan de start verschenen. In de eerst helft ging het over en weer met kansen, maar ook regelmatig balverlies. Bij rust stond het 7-4. In de tweede helft werd er ook aan beide kanten gescoord, maar Quintus bleek sterker en kwam als winnaar uit de bus. Eindstand 16-10.

Quintus D1 speelde thuis tegen Reehorst D1. Quintus is de huidige koploper in de competitie en dat maakte het team deze zondag waar. Reehorst kon geen tegenstand bieden aan het mooie en snelle spel van Quintus. Het team wist elkaar goed te vinden, ze schakelden snel en straften elke fout van de tegenstander genadeloos af. Na twee keer twintig minuten stond er een eindstand van 39-5 op het bord.

Heren 1 kregen op zondag 27 november Twente heren 1 tegenover zich. Deze wedstrijd begon erg stroef en door een slapende dekking liepen de heren van Twente snel uit. Ook door veel breaks tegen liepen ze meer en meer uit. 22-11 was de tussenstand in het voordeel van Twente. De tweede helft begon wederom stroef, maar na verloop van tijd kregen de Hengeloƫrs wel meer druk in de aanval. Ook de tegenstander wist de druk erop te houden door goed gebruik te maken van hun cirkelloper. De heren van Quintus waren niet in staat om weer terug te komen in de wedstrijd en verloren het met 40-20 van Twente.

Op zondag 17 november speelde Quintus DS1 tegen Vios DS1. Aan het begin ging het niet zo goed bij de dames van Quintus. In de verdediging lagen er grote gaten. Later kregen de dames de slag te pakken in de aanval en vielen er meerdere doelpunten. De ruststand was 11-8. Na de rust ging het in de verdediging ook beter en krijgen de dames een grotere voorsprong. De eindstand was 15-20.