Basteom en Ulftse Boys 3-3

STEENDEREN - Basteom heeft zich goed hersteld van de onnodige nederlaag vorige week tegen KSV, nu werd thuis tegen Ulftse Boys met 3-3 gelijk gespeeld.

Na 90 minuten was Basteom het meest tevreden met de puntendeling, er moest keihard worden gewerkt door de thuisploeg, omdat de gasten uit Ulft verreweg het meeste balbezit hadden. Toch was de 2-1 ruststand niet onverdiend te noemen, omdat Basteom weliswaar werd teruggedrongen, maar daardoor ook ruimte kreeg om de tegenaanval op te zetten en dat deed de ploeg prima. Na enkele speldenprikken door de gasten kreeg Basteom in de 20ste minuut een strafschop, die door Noud Rutjes feilloos werd benut en in de 40ste minuut scoorde Luuk Haggeman met een pracht schot na een afgeslagen corner de 2-0. Jammer genoeg moest een paar minuten later toch de aansluitingstreffer door de gasten worden geaccepteerd, 2-1 dus bij rust.
De tweede helft schakelde Ulftse Boys nog een versnelling door, het tempo ging verder omhoog en Basteom werd teruggedrongen. Maar ook nu bleven er mogelijkheden in de tegenaanval en Basteom profiteerde daarvan via Huub Rutjes, die na een sterke individuele actie de 3-1 op het scorebord zette in de 60ste minuut. De druk van de gasten bleef vervolgens aanhouden, met steeds doorschuivende mensen vanuit het centrum en Basteom moest toezien hoe het Ulftse Boys toch lukte om daarbij de stand gelijk te trekken en daarmee de eindstand op 3-3 werd bepaald.
Balsponsor deze wedstrijd was Romatec (Rouwenhorst Machinetechniek) B.V. uit Steenderen.

Zondag 4 december staat op het programma de wedstrijd Reunie tegen Basteomom 14.00 uur op sportpark De Wildbaan in Borculo. Beste supporters, kom ook dan weer de ploeg van AndrĂ© Evers aanmoedigen in deze wedstrijd tegen de koploper van de 4e klasse C.