Monsterzeges voor jeugd van Quintus

Sport Hengelo

HENGELO - Van de vier Quintus-teams die afgelopen weekend in actie kwamen heeft alleen Heren 1 de punten aan de tegenstander moeten laten. Dames 1, D-jeugd en E-jeugd wonnen, met vooral bij de jeugdteams grote scores.

De E1-jeugd speelde op zondagochtend 20 november uit tegen HCL E1 uit Duiven. Quintus begon met een sterke start en maakte mooie teamgoals. Bij rust stond het 0-9, waarna HCL E1 een tegengoal maakte. Dat bleef de enige voor de thuisploeg, maar Quintus ging door, scoorde nog een aantal keren en won met 1-16.
Een dag eerder ondernam de D1 dezelfde trip. In de uitwedstrijd tegen DCL D1 begon het Hengelose team scherp en geconcentreerd. Na een kleine tien minuten stond het al 0-6 en via enkele goed uitgevoerde breaks ging de rust in met 0-14. Gelukkig verslapten de jongens en meisjes ondanks de grote voorsprong niet en bleven ze goed verdedigen en aanvallen waarbij zelfs de keeper een keer scoorde. Eindstand na 2 x 20 minuten: een zeer mooie 1-28.
De dames van Quintus traden aan tegen dames 3 van Pacelli. De dames begonnen de wedstrijd sterk en namen al snel een voorsprong die bij rust op 5-12 uitkwam. In de tweede helft startten de dames opnieuw sterk maar na verloop van de tijd was er wat balverlies. Dat werd goed opgelost en de eindstand kwam uit op 11-22

Heren 1
Heren 1 kwam zaterdagavond in actie tegen Cometas 1 uit Leeuwarden. Quintus begon moeizaam. Doordat de dekking te laat uitstapte en de overwinningsdrang in de aanval ontbrak kon Cometas bijblijven. Bij rust had de Leeuwardense ploeg een kleine voorsprong: 15-17. Ook in de tweede helft bleef het moeizaam bij de heren van Quintus waardoor de tegenstander gemakkelijk bleef scoren. Cometas kon zo uitlopen naar een eindstand van 29-37.