Hans Vesterink zorgde voor een vrolijke noot tijdens de seniorenmiddag van SHS. Foto: Marijke Cornelis

Hans Vesterink zorgde voor een vrolijke noot tijdens de seniorenmiddag van SHS. Foto: Marijke Cornelis

Senioren SHS genieten van muziek en zang

Maatschappij Hengelo Steenderen

HENGELO - De opkomst was niet groot maar de gezelligheid was er niet minder om. Seniorenvereniging Hengelo-Steenderen (SHS) hield op woensdagmiddag 16 november een bijeenkomst bij zaal De Jongens in Hengelo met medewerking van seniorenentertainer Hans Vesterink uit Rheden.

In zijn welkomstwoord zei voorzitter Arnold Grotenhuijs het te betreuren dat de opkomst met slechts 25 aanwezigen wel erg laag was. Dit past niet bij de gezellige sfeer van SHS, aldus Grotenhuis. Na de koffie was het aan de seniorenentertainer om voor een vrolijke noot te zorgen. Daar slaagde Hans Vesterink prima in. Hij stelde zichzelf voor en benadrukte dat hij enkel en alleen voor gezellige senioren optrad. Dat zat deze middag wel goed, zag hij.
Op gitaar en accordeon speelde en zong Vesterink vervolgens leuke liedjes, smartlappen en meezingers. Iedereen deed mee op de klanken van Droomland. De entertainer bleef niet stijf op het podium staan maar wandelde door de zaal en kwam bij iedereen aan tafel om iemand mee te laten zingen of een grapje te vertellen. Een van hen was Arnold Grotenhuijs. Vesterink verzon ter plekke dat de voorzitter zogenaamd had mee gedaan met de gemeenteraadsverkiezingen in maart en zich verkiesbaar had gesteld als loco-burgemeester. En hij feliciteerde de mensen in de zaal met het feit dat Grotenhuijs het niet was geworden. Ook werd er een dansje gemaakt en werd de rollatorpolonaise gelopen.
Na de pauze met een drankje en de verkoop van lootjes ging Vesterink gewoon door. Hij zorgde voor volop gezellige liedjes. Een daarvan was een ontroerend Tiroler lied op accordeon: ‘Het Karwendl lied’. Daarin worden de bewoners van Karwendl geroepen om bij zonsondergang naar huis te gaan. Het maakte de zaal muisstil. Prachtig gezongen en gejodeld. En met de Vogeltjesdans, die iedereen op de been bracht, kwam een einde aan een geweldige middag.
Op woensdag 18 januari houdt SHS een Nieuwjaarsbijeenkomst met medewerking van Rita Oldenhave. Niet-leden betalen een bijdrage van 5 euro. Dit is inclusief koffie of thee met iets lekkers.