Sjakie (Dirk Borgman) en Willem (Niels Veldhuis) zijn twee personages in de revue ‘Ach….., het waait wel over’.  Foto: PR

Sjakie (Dirk Borgman) en Willem (Niels Veldhuis) zijn twee personages in de revue ‘Ach….., het waait wel over’.  Foto: PR

Jong Gelre Vorden-Warnsveld gaat na drie jaar weer ‘knallen'

Revue ‘Ach….., het waait wel over’ in de herkansing

Door Jan Hendriksen

VORDEN/WARNSVELD - Het was vorig jaar erg zuur voor de jongeren van Jong Gelre Vorden-Warnsveld. Zij moesten op het allerlaatste moment de voorstellingen van de revue ‘Ach….., het waait wel over’ cancelen, vanwege de verscherpte coronamaatregelen die begin november dat jaar werden afgekondigd. Het plan was eerst om de revue in het voorjaar op te voeren, maar daar zag de plattelandsjongerenorganisatie uiteindelijk van af. Maar vanaf volgende week gaat Jong Gelre Vorden-Warnsveld dan echt in de herkansing. Op zaterdagavond 12 en 19 november is het eindelijk zover.

“We hebben er ontzettend veel zin in. Vanaf begin september hebben we weer fanatiek gerepeteerd in ‘t Kulturhus met bijna alle leden die vorig ook op de planken zouden staan.. Het was weer als vanouds. Het is inmiddels drie jaar geleden (2019) dat we een revue hebben gespeeld. Deze week gaan de laatste puntjes op i en dan is het zover. Dan gaan we twee avonden knallen”, zegt revuecommissielid Jolien Mensink van Jong Gelre Vorden-Warnsveld. 

Rijke historie
Jong Gelre Vorden-Warnsveld kent een rijke revue-historie. Zeker in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw toen de afdelingen Warnsveld en Vorden nog zelfstandig bestonden. De wat oudere generatie herinnert zich ongetwijfeld nog de bomvolle zalen van Jong Gelre Warnsveld in Uitspanning De Uitrusting in Eefde. Spektakel was verzekerd. En nu zet de jonge generatie de tradities van de revue voort. Jolien Mensink vormt samen met Bart Tiessink, Gerben Bruil, Ellen Wuestenenk, Mark Hilge en Naomi Beek de revuecommissie van Jong Gelre Vorden- Warnsveld 2022. En in het programmaboekje staan weer de bekende familienamen waarvan de vorige generatie ook actief was voor Jong Gelre. Enkele voorbeelden: Van Til, Gotink, Harmsen, Borgman, Kappert, Hissink en Wuestenenk.

Script bijgeschaafd
Het script van de revue ‘ ‘Ach….., het waait wel over’ lag nog in de kast van vorig jaar. Alleen heeft de schrijverscommissie bestaande uit Mirjam Arends, Roelie Barink, Theo Harmsen en Bart Tiessink de teksten voor dit jaar een klein beetje bijgeschaafd. De revue bestaat uit zeven scènes met daar tussendoor enkele dans- en zangnummers. De dansnummers worden uitgevoerd door een clubje enthousiaste groepje aspirant-leden en voor de zang zorgen Pien Kranenberg en Evaly den Bakker. Ook het licht en geluid, decor en grime regelt Jong Gelre zelf. “Dat is ook onze kracht. We doen het allemaal samen. Daar beleven we ontzettend veel plezier aan. En die gezamenlijkheid en zelfwerkzaamheid, daar zijn we als Jong Gelre ook best wel trots op”, aldus Jolien Mensink

Bijzondere taferelen
In de revue ‘Ach….., het waait wel over' staan de families Panatierre en Müller centraal. Deze families runnen allebei een horecagelegenheid, gevestigd aan hetzelfde plein. Maar de gemeente heeft plannen om een windmolen te plaatsen. Daar moeten de familiezaken voor wijken. Om hun bezit te redden moet er een plan komen. Dit leidt tot allerlei bijzondere taferelen, maar of het ook lukt de horecazaken te redden? Dat blijft de grote vraag tot vrijdagavond 12 november als de eerste van de twee revueavonden op de agenda prijkt. De regie is in handen van Anouk Pardijs die in het verleden voor de revue ook actief was als speelster en schrijfster.

Toegangskaarten
Kaarten voor de revue ‘Ach….., het waait wel over’ kosten in de voorverkoop 7,50 euro en zijn verkrijgbaar bij het Kulturhus, de Bruna en Den4akker in Vorden. Aan de kassa kosten de kaarten 8,50 euro. De revue begint beide avonden om 20.00 uur. De zaal is vanaf 19.30 open. Na afloop van de revue verzorgt op zaterdag 12 november Party Paradise het naprogramma. Op 19 november is dat de coverband Lady en de Vageband.