De wedstrijdbal van Basteom werd deze keer aangeboden door Coert Boschloo. Foto: Anouk Klein Reesink

Basteom pakt tweede overwinning op rij

STEENDEREN - Basteom heeft na een magere competitiestart met vier opeenvolgende nederlagen, de smaak van de overwinningen weer te pakken. Vorige week werd in en tegen Meddo de eerste overwinning behaald en dat smaakte de ploeg van trainer André Evers blijkbaar zo goed, dat dit in de thuiswedstrijd tegen Sc Lochem werd herhaald.

De wedstrijdbal werd deze keer aangeboden door Coert Boschloo, eigenaar van Coert Cuisine, inmiddels bekend in de regio.
Basteom speelde een sterke wedstrijd, waarin uiteindelijk de teamprestatie werd beloond met drie punten, iets waar vooraf slechts kon worden gehoopt.
Sc Lochem speelde vorig seizoen nog in de derde klasse en doet het nu, een trapje lager, veel beter. Tot nu toe werden twee overwinningen en drie gelijke spelen genoteerd en na de wedstrijd tegen Basteom komt daar dus nu de eerste nederlaag bij. Over 90 minuten had een gelijkspel de verhoudingen goed weergegeven maar de wil om te winnen was bij Basteom toch iets groter dan bij Sc Lochem en dat werd uiteindelijk beloond met een 2-1 overwinning.
Sc Lochem had wel het meeste balbezit, maar wist daar weinig mee te doen, kansen waren er nauwelijks en de tegenaanvallen van Basteom waren zeker zo gevaarlijk. Bij rust stond het daarom nog 0-0. Na rust eenzelfde spelbeeld zonder veel kansen voor beide ploegen, daarom kwam de 0-1 in de 66ste minuut uit de lucht vallen, een corner werd bij de eerste paal ingekopt.
Wie toen dacht dat Basteom zou breken, kwam bedrogen uit, de ploeg toonde een enorme veerkracht door stand te houden en vervolgens ook in de tegenaanvallen steeds gevaarlijker te worden. Daarbij werd de wedstrijd ook onrustiger met flink wat overtredingen aan beide kanten. Basteom profiteerde volop van de vrije trappen die men daardoor kreeg. Tot twee keer toe resulteerde dit in een doelpunt, beide vrije trappen werden genomen door Luuk Haggeman en in de 85ste minuut kopte Noud Rutjes daaruit raak, 1-1 en in de 88ste minuut kopte Sem Klein Reesink raak, toen de inzet van Stijn Heitkönig via de lat terugkwam, 2-1 ook de eindstand.

Zondag 13 november staat de wedstrijd Basteom tegen Etten op het programmaom 14.00 uur op sportpark Het Hooge Wessel in Steenderen. Beste supporters, kom ook dan weer de ploeg van André Evers aanmoedigen.