Winst voor jeugd- en dameshandballers Quintus

HENGELO – Zondag 6 november stonden voor jeugdteams, dames senioren 1 en heren senioren 1 en 2 uitwedstrijden op het programma. De jeugd en dames wisten winstpunten te behalen.

Quintus E1 speelde zondag 6 november uit in Arnhem, tegen DFS Arnhem E1. Quintus kwam direct op voorsprong met een aantal mooie goals en bouwde dit verder op. Bij rust stond het al 0-14, mede dankzij de vele break-outs en goed verdedigen. In de tweede helft zette dit door. De laatste tien minuten zakte Quintus bewust iets meer naar achteren om de tegenstanders meer ruimte te geven om bij het doel te kunnen komen. Hierdoor werd het iets spannender en werd er ook aan die kant een paar gescoord. Eindstand 3-24 in het voordeel van Quintus.

De D1 van Quintus speelde ook zondag uit in Arnhem, maar tegen DFS D1. De Hengeloërs begonnen direct goed aan de wedstrijd. De vele gaten in de verdediging van de tegenstander werden goed opgezocht en handig benut! Door goed en snel overspel en lekkere passes weet Quintus al snel op een goeie voorsprong te komen. Ook verdedigend deed Quintus het goed en voorkomen de spelers regelmatig dat de tegenstander vrij kan scoren. 3-14 ruststand. Ook in de tweede helft loopt het als een trein bij Quintus. De meiden en jongens weten elkaar goed te vinden, lopen zich vrij en zijn aanspeelbaar. Laurien weet vanaf de cirkel hierdoor een paar keer goed te scoren! De voorsprong wordt verder uitgebouwd en Quintus wint dan ook dik met 10-28. Goed gespeeld!

De dames van Quintus moesten deze keer in Gaanderen handballen, tegen Minerva. Quintus begon sterk aan de wedstrijd. De dekking stond strak waardoor er weinig ballen door gingen.
Ruststand: 11-13 in het voordeel van de dames uit Hengelo. Na rust kwam Quintus in hun eigen spel terecht en kregen ze het voor elkaar om de voorsprong verder uit te bouwen. Eindstand: 24-31 in het voordeel van Quintus.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen Grol om 12.50 uur.

Quintus Heren 1 mocht zondag een pittige wedstrijd spelen in het verre Rolde. Het spel van de heren van Unitas maakte volop gebruik van hars, waar Quintus het erg moeilijk mee had. Desondanks begon de eerste helft sterk voor beide ploegen maar Unitas was een stuk zuiniger in de afronding. Dit resulteerde in een ruststand van 19-12. In de tweede helft kwam Quintus steeds dichterbij, echter bleven ze last hebben van de harsbal waardoor elke gemiste kans tot een snelle tegenaanval leidde. Helaas was het gat geslagen tussen de ploegen en liepen de Heren van Unitas steeds verder uit tot een eindstand van 39-24.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Erix.

Heren 2 speelde net als twee weken geleden uit tegen Erix, maar dit keer tegen heren 3 in plaats van heren 2. Quintus begon bijzonder stroef aan de wedstrijd en keek al gauw tegen een 6-0 achterstand aan. Richting de rust kwam Quintus beter in de wedstrijd maar een forse achterstand bij rust was een feit. Ruststand 16-8. Na rust wisten de mannen van Quintus elkaar beter te vinden en was Quintus de bovenliggende partij. Gezien de grote achterstand bij rust werd de wedstrijd niet meer echt spannend, maar de mannen van Quintus hielden tenminste een goed gevoel over aan de tweede helft. Eindstand 27-22.