Schrijversbezoek/donateursavond met Annegreet van Bergen

HENGELO – Schrijfster Annegreet van Bergen van onder meer de bestsellers ‘De gouden jaren’ en ‘Het goede leven’ bezoekt donderdag 17 november de bibliotheek van Hengelo Gld. Zij geeft een lezing: ‘Hoe ons dagelijks leven in een halve eeuw onvoorstelbaar veranderde’. Aanvang 19.30 uur.

Als econoom maakt Annegreet grote naoorlogse veranderingen zichtbaar in de verhalen in haar boeken ‘De gouden jaren' en ‘Het goede leven'. Veranderingen op alle fronten van ons leven. Ooit was er een tijd dat mensen bij de buren moesten bellen terwijl nu middelbare scholieren niet zonder mobiel kunnen. De wekelijkse teil werd een dagelijkse douche. Het papieren loonzakje is nu een digitale bankrekening. Vertrouwde beroepen verdwenen, nieuwe deden hun intrede. Wie had er vijftig jaar geleden al gehoord van een mondhygiëniste of activiteitenbegeleidster?
Een avond met Annegreet belooft een avond vol herkenbare anekdotes, scherpe observaties en mooie beelden te worden. Het laat zien hoe compleet anders het leven er een halve eeuw geleden uitzag, meer dan ooit voor mogelijk werd gehouden.
Donateurs hebben gratis toegang. Losse kaartjes kosten 6 euro.