Deelnemers aan het internationale trainingskamp Ashihara karate. Foto: Hana Kulisanova
Deelnemers aan het internationale trainingskamp Ashihara karate. Foto: Hana Kulisanova

Jubileumeditie trainingskamp Ashihara karate Team Doragon

HENGELO - Op 28, 29 en 30 oktober vond er in Hengelo een jaarlijks terugkerend evenement plaats: een internationaal trainingskamp voor de beoefenaars van Ashihara karate. De organisatie was in handen van Team Doragon, de plaatselijke karateclub onder leiding van de trainers Marcel en Vanessa van den Berg. Deze editie van het kamp werd in een feestelijk jasje gestoken omdat de club dit jaar zijn 25ste jubileum viert.

Er waren meer dan zestig deelnemers aanwezig uit acht landen waaronder Japan, Zweden en Ierland. De deelnemers hebben kunnen genieten van een gevarieerd trainingsprogramma maar ook van gezelligheid, zoals een barbecue op zaterdagavond en aansluitend een jubileumfeest waar ook alle oud-leden van de club voor waren uitgenodigd.
Voor een aantal deelnemers was het een extra spannend en zwaar weekend omdat zij een examen deden om een hogere kleur slip of band te halen. Dit vereist naast allerlei karatevaardigheden ook een uitstekende fysieke en mentale conditie. Eén van de deelnemers uit Hongarije ging zelfs op voor zijn derde Dan (het allerhoogste examen dat men binnen de Ashihara-karate kan afleggen) en heeft een uitstekend examen neergezet.
Mede dankzij een aantal sponsoren waaronder CAD2M uit Doetinchem en Woonsubliem uit Vorden heeft Team Doragon een trainingskamp op hoog niveau kunnen organiseren waar ruimte was voor stevige sportieve uitdagingen, leerzame trainingen en ontmoetingen met oude sportvrienden en -bekenden.