Anne von Drehle schildert kleurige vrouwen op het doek. Eigen foto

Anne von Drehle schildert kleurige vrouwen op het doek. Eigen foto

Atelierweekend van Achterhoekse kunstvriendinnen

TOLDIJK - Drie Achterhoekse kunstvriendinnen, Anne von Drehle: schilderijen, Ina Kets: sieraden en Annie Elissen: beschilderd glas en porselein laten in het weekend van 12 en 13 november veel nieuwe kunst zien in het atelier van Anne von Drehle aan de Zutphen-Emmerikseweg 17 in Toldijk. Zij hebben elkaar leren kennen door de kunst die zij maken; alle drie zeer verschillend maar met veel waardering voor elkaars werk. Zij hebben ieder al vele andere exposities op hun naam staan; dit is hun tweede gezamenlijke expositie. Beide dagen open van 11.30 tot 17.00 uur.

Geluk betekent voor Anne von Drehle een groep kleurige vrouwen op het doek! "En dan verschijnt er opeens een tasje, dat ik van te voren niet bedacht had. Een verrassing toch en daar hou ik van.” Anne schildert vooral met het paletmes, een kwast vindt zij te voorspelbaar en heeft één terugkerend thema. Vrouwen, groepjes vrouwen die samen op pad zijn en plezier in het leven hebben.
Voor Ina Kets is de verwondering van het smeden en smelten van zilver; de verrassing van wat er dan kan ontstaan. Zilver van een hoog gehalte is goed te vormen en super fijn om mee te werken. De combinatie van zilver met natuurlijke stenen zoals lava, tijgeroog, rozenkwarts, lapis lazuli enzovoorts, maakt haar sieraden extra bijzonder.
‘Penselen, verf, kleur en vorm' daar gaat het om voor Annie Elissen-Groot Tjooitink; kunnen blijven schilderen en bezoekers blijven verrassen met haar werk. Als kind in Steenderen altijd al aan het tekenen, later bekend van haar koeien en kippen schilderijen verlaat Annie de laatste jaren vaak het ‘platte vlak'. Niet alleen schilderingen op doek, maar ook veelvuldig op glas en porselein, soms een lamp of meubelstuk. Dit weekend laat Annie haar nieuwste glas en porselein zien.


annie.elissen.com

annevondrehle.nl

Zilver met natuurlijke stenen, werk van Ina Kets. Eigen foto
Annie Elissen schildert nu ook portretten op porselein. Eigen foto