De nieuw aangelegde krabbelbaan van IJsclub de Molenkolk. Foto Martin Nieuwenhuis
De nieuw aangelegde krabbelbaan van IJsclub de Molenkolk. Foto Martin Nieuwenhuis

Leden blijven IJsclub de Molenkolk trouw

Sport

Algemene ledenvergadering op 17 november

STEENDEREN – Traditioneel start het ijsseizoen van IJsclub de Molenkolk met de oergezellige algemene ledenvergadering die in de Ieskeet aan de Toldijkseweg wordt gehouden. Dit jaar zal deze worden gehouden op donderdag 17 november. Naast serieuze en belangrijke agendapunten zoals de rekening en verantwoording, bestuursverkiezingen en plannen voor het aankomende jaar, is er voldoende tijd om, uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje, schaatsherinneringen op te halen of vooruit te kijken naar de komende winter. Hoogtepunt van de avond is de verloting die al 103 jaar (!) volgens het zelfde reglement wordt gehouden en waarmee mooie prijzen zijn te winnen.

Klimaat
Het afgelopen jaar is maar weer eens aangetoond wat de gevolgen zijn van het veranderende klimaat. Het neerslagtekort is inmiddels opgelopen tot meer dan 350 mm, de IJssel was in augustus nauwelijks bevaarbaar en de temperatuur in de Achterhoek liep eind oktober op tot zomerse waarden. Het zijn dan ook zware tijden voor een IJsclub.

De afgelopen jaren kon nauwelijks worden geschaatst op natuurijs terwijl de kunstijsbanen enorme (energie-)kosten hebben om de deuren geopend te kunnen houden. Bestuur en vrijwilligers van IJsclub de Molenkolk te Steenderen houden de moed er echter in. Afgelopen jaar is weer hard gewerkt om de accommodatie aan Toldijkseweg in goede ‘schaats- conditie’ te brengen. De, in 2020 aangelegde, krabbelbaan is voorzien van betere verlichting, de geluidsinstallatie is aangepast en de materiaalopslagplaats achter de Ieskeet (kantine) is heringericht. Op initiatief van Het Steenders Landschap (HSL) is verder recentelijk groot onderhoud gepleegd aan de groenstroken rond de ijsbaan.

Ruim 450 gezinnen zijn lid
Ondanks het feit dat de winters steeds milder lijken te verlopen blijven de leden de vereniging trouw. Ruim 400 gezinnen uit Steenderen en omgeving zijn lid. De betrokkenheid van zoveel schaatsliefhebbers en de zelfwerkzaamheid door vrijwilligers maakt dat het bestuur, ondanks stijgende kosten, de lidmaatschapskosten de afgelopen jaren op een stabiel laag niveau heeft weten te houden. Ook voor het komende seizoen lijkt verhoging niet nodig.

De agenda en de uitnodiging voor de ledenvergadering zijn te vinden op de website van de IJsclub.


ijsclubdemolenkolk.nl