WIK D1 is blij met de winst thuis tegen Kerkemeijer Gemini D1 uit Borculo. Foto: WIK

WIK D1 pakt belangrijke punten in wedstrijd tegen Gemini

Sport

STEENDEREN - Zaterdag 5 november speelden de volleybaldames WIK D1 een thuiswedstrijd tegen Kerkemeijer Gemini D1 uit Borculo. Een geduchte tegenstander. Daarom was het zaak dat WIK D1 het beste uit het zichzelf wist te halen om te kunnen winnen.

WIK D1, dat onderaan staat in de tweede divisie, begon heel goed aan de wedstrijd. De eerste set was er veel servicedruk en de passing bij WIK D1 was prima, zodat de aanvallers goed aangespeeld konden worden. Deze wisten dan ook te scoren en Gemini had hier geen antwoord op. Al snel liep WIK D1 uit naar een mooie voorsprong. Deze set werd verdiend gewonnen met 25-13.

Teamwork
In de tweede set wist WIK D1 het enthousiasme en goede spel vast te houden, waardoor deze relatief gemakkelijk gewonnen werd met 25-20. Onder aanmoediging van de wisselspelers en het vele publiek op de tribune, begon WIK aan de belangrijke derde set. Hierin startte WIK D1 weer sterk, maar liet de tegenstander toch dichterbij komen. Door op de juiste momenten veel servicedruk te geven en echt als team te spelen werd het laatste verzet van Gemini gebroken en won WIK D1 deze set met 25-19.

Vertrouwen
In de laatste set liet WIK D1 zien dat het ook deze wilde winnen en bleef erg goed spelen. Het publiek moedigde het team aan als dat nodig was. De wissels die er in kwamen pakten hun punten mee. Bij Gemini lukte er weinig meer en zo werd de vierde set met 25-19 gewonnen. Met de gewonnen vijf punten is WIK D1 van de onderste plek af. Dat werd uitbundig gevierd in de kantine. Het getoonde spel geeft de dames vertrouwen voor de volgende wedstrijden.