Damwedstrijden Gelderse Bond DCH1 en DCH2

Damwedstrijden Gelderse Bond DCH1 en DCH2

HENGELO - DCH1 heeft de openingswedstrijd in Arnhem tegen CTD1 nipt verloren. Harry Vos, die in een uitstekende vorm verkeert, opende de score met een overwinning. Zijn broer Jaap deed er nog een puntje bij en behaalde een regelmatige remise, evenals Jaap de Vries. Hiermee was de koek bijna op voor DCH.

Arnoud de Greef verloor van een speler met 200 ratingpunten meer en Eddy Hoebink speelde verdienstelijk remise. De laatste partij moest de beslissing brengen en die viel in het voordeel van de Arnhemmers uit, Klaas Veldstra moest zich uiteindelijk neerleggen bij een nederlaag. Derhalve een 7-5 overwinning voor CTD1.
DCH2 speelt gelijk tegen sterk WDV uit Winterswijk. De tegenstander van Theo Ortsen dacht met een combinatie zijn team op voorsprong te zetten. Nadat hij een schijf gegeven had, zag hij dat zijn plan niet klopte en gaf gelijk op. Jan Bosch nam een verkeerde slagkeuze en stond direct verloren.
Harry Vos zat in een opsluiting, maar toen hij zich daaruit bevrijdde, kwam hij heel goed te staan helaas net niet genoeg voor de winst. Jan Luiten stond zwaar onder druk maar door gebruik te maken van een meerslagfinesse vond hij uiteindelijk de weg naar remise. Hierdoor kwam een 4-4 eindstand op het scorebord te staan. Een uitslag waar DCH gezien het wedstrijdverloop wel mee kon leven.