Gasten en vrijwilligers, welkom bij de Zonnebloem!

STEENDEREN – De Zonnebloem-afdeling Steenderen zet vrijwel maandelijks een activiteit voor haar gasten op het programma. Denk aan grootschalige activiteiten zoals een gezellige middag met zo’n honderd deelnemers. Die grootschalige activiteiten worden afgewisseld met uitjes waaraan maximaal negen gasten kunnen meedoen. Vrijwilligers zorgen voor het vervoer en doen gezellig mee.

Juist die kleinschalige activiteiten worden erg gewaardeerd: dineren bij het Graafschap College in Doetinchem, een high tea voor de dames of een uitstapje voor mannen onder elkaar. Maar ook: samen naar een klassiek concert, samen met een vrijwilliger lid worden van een online fotoclub of via een tablet een rondwandeling maken door Amsterdam. Eigenlijk te veel om op te noemen.

Al deze activiteiten zijn bedoeld voor inwoners van de ‘oude' gemeente Steenderen voor wie het moeilijk(er) is om er zelfstandig op uit gaan vanwege het afhankelijk zijn van een rollator bijvoorbeeld of als het eigen netwerk klein is.

Wie belangstelling heeft om met activiteiten van de Zonnebloem-afdeling Steenderen mee te doen, of meer informatie wil, belt voorzitter Joke Jansen op 06 - 516 61 376 of secretaris Trudi van der Weijden op 0575-451 626. Als vrijwilliger meehelpen om de gasten een paar gezellige uurtjes te bezorgen? Eenmalig of vaker inzetbaar? Joke en Trudi vertellen er graag meer over. In beide gevallen geldt: het verplicht tot niets.


www.zonnebloem.nl/steenderen