De eerste Boakse proeverij tijdens Burendag 2022 was een verwennerij voor de smaakpapillen. Foto: Alice Rouwhorst

De eerste Boakse proeverij tijdens Burendag 2022 was een verwennerij voor de smaakpapillen. Foto: Alice Rouwhorst

Eerste Boakse proeverij

Maatschappij Baak

BAAK – Burendag 2022 werd in Baak op een speciale manier gevierd, namelijk met een proeverij. Deze was een groot succes. De organisatie is zeer tevreden over het aantal deelnemers en bezoekers.

Door Alice Rouwhorst

Bijna vijftig inwoners van het dorp hadden gekookt voor deze proeverij die in de St. Martinuskerk werd gehouden. Allen hadden gehoor gegeven aan de oproep van de organisatie om zelf te zorgen voor de aankleding van hun te presenteren gerecht, waardoor het een bonte en feestelijke happening werd. De proeverij was een verzameling van overheerlijke en verrassende spijzen van warme en koude voor- hoofd- en nagerechten en overheerlijke (hartige) taarten. Zo’n 150 inwoners kwamen proeven wat hun dorpsgenoten, waarvan de jongste vier jaar oud was, voor ze gekookt hadden, zoals zuring ossenstaart-, courgette- en pompoensoep, (pasta)salades, Indonesisch en Mexicaans, Zweedse en Poolse gehaktballetjes, paella, wortel- en spinazietaart, arretjescakes, aardbeienkwark-, appel- en monchoutaart en nog veel meer.
Van alle koks en gerechten is een foto gemaakt die samen met de recepten gebundeld worden in het (eerste) Boakse kookboek. Deze zal in november verschijnen en is te bestellen via rgosselink137@gmail.com.

Op elke tafel één of meerdere recepten die geproefd konden worden tijdens de proeverij. Tussendoor was er alle ruimte of gezellig te kletsen en te buurten. Foto: Alice Rouwhorst