De zeven deugden, geschilderd door Erik van der Heiden. Eigen foto

De zeven deugden, geschilderd door Erik van der Heiden. Eigen foto

Erik van der Heiden exposeert in Kapel Bronkhorst

Cultuur

BRONKHORST – Van 8 tot en met 14 oktober zijn in de Kapel van Bronkhorst een aantal werken te zien van de in Arnhem wonende Erik van der Heiden.

Erik is een autodidact. Al sinds 1993 is hij met olieverfschilderen bezig. Het begon met schilderspullen die in een kamer stonden, waar hij maar wat mee ging proberen. Al snel kreeg hij de smaak te pakken en werden zijn schilderijen beter en beter.. Na vele jaren naar zijn mening amateuristisch geschilderd te hebben, en met bewondering naar werken van bijvoorbeeld Henk Helmantel te hebben gekeken, vroeg hij zijn af wat hij nodig had om dit niveau te bereiken.
Het antwoord was snel gevonden: hij had hulp nodig van mensen die echt het vak verstaan en de technieken goed beheersen. Hij vond dit bij Paul van Ernich en Kees Blom. Een schat aan kunde en technieken heeft hij aan deze mannen te danken.
Uitgangspunt in zijn werk is een goede techniek, compositie en het spel van licht en kleur. Maar belangrijker vind hij de magie in het schilderij, die ontstaat door creativiteit en vastleggen van gevoel, waarmee hij mensen weet te raken. Dan is een schilderij voor hem echt geslaagd.


erikvanderheiden.nl