Scott Deroue goed op dreef in Oostenrijk. Foto: Henk Teerink

Hoogste trede voor Joey den Besten roadraces Tsjechië

HENGELO - In het weekend van 2 tot en met 4 september reed het internationale Deutsche Motorradmeisterschaft hun voorlaatste wedstrijdweekend van dit seizoen op het prachtige circuit van de Red Bull Ring. Scott Deroue won de tweede wedstrijd in de Supersport 300 op zondag. Joey den Besten reed naar de winst op het stratencircuit in Dymokur, Tsjechië.

De Hamove-leden waren afgelopen week ver van huis. Zo reed het IDM-kampioenschap op het Oostenrijkse Red Bull Ring, terwijl Den Besten een wedstrijd reed in Tsjechië. Zo kenden de leden van de Hengelose Auto en Motorvereniging ook de nodige successen.
In het IDM Superbike is het kampioenschap al beslist. Markus Reiterberger wist zich in Assen al tot kampioen te kronen. In Oostenrijk bewees hij andermaal de beste te zijn. Hij schreef twee keer de overwinning op zijn naam. De Yamaha-rijder Rob Hartog in dienst rijdend voor het SWPN-Team kende een goed weekend. Tijdens de eerste race finishte Hartog als zesde, hij had niet het tempo om met de rijders voor hem mee te komen en reed een eenzame race. Anders was het tijdens race twee. Hartog zat verwikkelt in een mooie strijd met meerdere rijders en wist uiteindelijk als vijfde de finishlijn te passeren.
De Supersport 300 klasse reed op zaterdagmiddag al hun eerste wedstrijd van het weekend. Op zondagmiddag was de tweede race. Tot twee keer toe was een spectaculaire wedstrijd met een grote kopgroep en vele positiewisselingen te zien. Ook Hamove-lid Scott Deroue zat beide keren in de strijd gemengd. De KTM-rijder uitkomend voor Freudenberg KTM wordt begeleid door Hans Smees, voormalig 250cc coureur. Tijdens de eerste race was de complete top vier bezet door KTM-Freundeberg, waarbij Deroue vierde werd.
Tijdens race twee was er een felle strijd met de vier teamgenoten en daarbij de het RT Motorsports by SKM - Kawasaki team met titelkandidaat Marvin Siebdrath en WK-rijder Dirk Geiger. Tot aan de laatste meters was het spannend, waarbij Scott Deroue met 0.023 op teamgenoot Walid Khan over de finish kwam. Dit betekende tevens een dubbel Nederlands podium. Over twee weken van 22 tot 24 september rijdt het IDM zijn laatste wedstrijd van het seizoen op het circuit van Hockenheim.

Terwijl in Oostenrijk werd geracet op de Red Bull Ring, was Joey den Besten te gast op het stratencircuit van Dymokur in Tsjechië. Een enerverend wedstrijdweekend dat werd gebruikt om meters te maken op de Kawasaki-machine. Normaal komt Den Besten uit in het IRRC Superbike maar afgelopen weekend deed hij met een gastoptreden mee in Tsjechië, omdat het IRRC-kampioenschap een pauze heeft. Hij deed het niet onverdienstelijk een finishte met ruime voorsprong op de eerste plaats. Een mooie opsteker voor Den Besten en zijn team, voordat ze afreizen naar Frohburg waar het laatste weekend van het IRRC plaatsvindt op 17 en 18 september.