Drie Himba kinderen, geschilderd door Ans van Breda. Eigen foto
Drie Himba kinderen, geschilderd door Ans van Breda. Eigen foto

Veelzijdige expositie in Kapel Bronkhorst

Cultuur

BRONKHORST - Een interessante combinatie van vier totaal verschillende kunstvormen wordt getoond in de Kapel van Bronkhorst. Tijdens de expositie van zaterdag 17 tot en met donderdag 22 september 2022 exposeren Irene van der Horst, Bert Loman, Bert de Ruiter en Ans van Breda. Geopend van 11.00 t/m 17.00 uur.

Edelsmid Irene van der Horst werkt naar een thema en het hele proces dat daarbij hoort, is voor haar inspirerend en uitdagend. Zo komt Irene tot sieraden die zij anders niet gemaakt zou hebben en krijgt het sieraad een vorm van behuizing.
Bert Loman, bekend van ‘de Verborgen Tuinen’ in Voorst en zijn bijzondere objecten van natuurlijke materialen, laat in deze expositie weer veel nieuw werk zien. Naast kleine, zijn ook een aantal grotere objecten te zien. De verscheidenheid in materiaalkeuze is verrassend.
Bert de Ruiter zoekt als portrettekenaar zijn uitdaging in het tekenen van realistische portretten met houtskool of wit krijt. Hierbij speelt hij met licht en schaduw en onderzoekt hij wat wel en niet weggelaten kan worden. Wat vult het brein van de kijker zelf aan? Het is een ontdekkingstocht die hij graag deelt.
Ans van Breda ervaart de meeste voldoening en uitdaging bij het schilderen van kleurrijke figuratieve schilderijen en portretten. Het is genieten als een portret tot leven komt. Een nieuwe uitdaging is dit in een abstract jasje te gieten want ook abstract werk heeft haar interesse.
Belangstellenden zijn van harte welkom aan de Kapelstraat 2 in Bronkhorst.

Portret van Bennie Jolink, getekend door Bert de Ruiter. Eigen foto
Bert Loman gebruikt natuurlijke materialen. Foto: Mich Buschman
Sieraad, gemaakt door Irene van der Horst. Eigen foto