De huidige garage, waar een verdieping op komt voor kantoren en kantine. Foto: Jumbo Hollak
De huidige garage, waar een verdieping op komt voor kantoren en kantine. Foto: Jumbo Hollak

Jumbo Hollak Zelhem gaat uitbreiden

ZELHEM - Jumbo Hollak Zelhem gaat uitbreiden. “Het is de bedoeling dat in het voorjaar van 2023 de winkel verbouwd wordt en dat er meer vierkante meters winkel bijkomen”, zegt ondernemer Bouke Hollak. “Om meer vierkante meters bij de winkel te trekken is eerst een uitbreiding van het pand nodig. De werkzaamheden starten op 5 september 2022. Wij hopen dat de overlast beperkt blijft voor klanten.”

“De uitbreiding van de winkel wordt gerealiseerd door een uitbreiding van het pand boven de huidige parkeergarage van de boven bewoners. Boven de garage komen de kantine en kantoren. De kantine en kantoren zitten nu gelijkvloers en door dit te verplaatsen naar boven komen er meters bij op de begane grond.

Een groot gedeelte van de garage moet eerst worden gesloopt om daarna weer met een sterkere fundering en constructie te worden opgebouwd. Voor de bewoners betekent dit dat ze maximaal drie maanden geen auto meer in de garage kunnen stallen. In overeenstemming met de bewoners is daarom afgesproken dat zij tijdelijk de parkeerplaatsen naast de winkel kunnen gebruiken zodra de sloop is begonnen. Daar zijn nu neerklapbare parkeerpalen geplaatst die binnenkort dus in gebruik zullen worden genomen door de bewoners. Klanten kunnen daardoor helaas tot december 2022 niet meer op die plaatsen parkeren. Wij hopen natuurlijk op ieders begrip voor deze situatie”, zegt Hollak.

Duurzaam
Tijdens de uitbreiding is er ook gedacht aan duurzaam bouwen. Op het huidige dak van de supermarkt wordt het grind vervangen door een sedumdak, een groen dak met vetplantjes. Een sedumdak is beter voor het milieu want het vertraagd de afvoer van regenwater en zorgt voor meer zuurstof en helpt tegen luchtvervuiling. Daarnaast wordt de nieuwe winkel afgesloten van gas en draait de koelinstallatie straks op CO2 wat milieuvriendelijker is dan het huidige freon gas.

Nieuwe winkel
“Als de uitbreiding klaar is dan wordt de winkel verbouwd naar de nieuwste inzichten en wensen van de klant. Als we gaan verbouwen in het voorjaar 2023 zullen wij de klanten over de nieuwigheden en wijzigingen informeren, die houden wij nog even geheim”, zegt Hollak. “Wij zijn in die periode twee tot drie weken dicht voor de interne verbouwing, maar daarna staat er weer een compleet nieuwe en frisse supermarkt met meer ruimte en meer parkeerplaatsen.”


Plantenruilbeurs Hummelo en Keppel

HUMMELO - Het is weer tijd om planten te ruilen. Tijdens de gezellige pompoendagen op Kwekerij Bandus wordt zondag 25 september weer een plantenruildag gehouden. Van 11.00 tot 15.00 worden zoveel mogelijk planten een op een geruild. Vanaf 12.00 uur mag dan vrij geruild worden. Altijd met gesloten beurs. 

De kwekerij is open en er zijn verschillende standhouders aanwezig in het teken van pompoenen. De plantenruiling vindt plaats op de (kleine) parkeerplaats in het verlengde van de oprit van de kwekerij. Wees welkom met alles wat zich plant kan noemen. Tuinplanten, kamerplanten, vijverplanten, volwassen exemplaren, stekjes en zaden. Alles is welkom.
Er is alle gelegenheid om de pompoenmarkt te bezoeken. Kenners weten dat Robbert van Til daar altijd een visueel feestje van maakt, dus kom kijken, genieten en neem je planten mee voor een uitje. Plantjes graag voorzien van een potje, een naam is fijn voor de ontvanger maar is niet noodzakelijk.


bandus.nl/evenementen

De entree van de garages bij de appartementen boven de winkel. Foto: Jumbo Hollak
De huidige parkeerplaats. Foto: Jumbo Hollak