Jan van der Hammen speelt twee keer de voorstelling 'Samen op Pad'. Foto: Dirk Brand
Jan van der Hammen speelt twee keer de voorstelling 'Samen op Pad'. Foto: Dirk Brand

Alzheimer Trefpunt realiseert
theatervoorstellingen in Amphion

Wereld Alzheimer Dag 2022

DOETINCHEM/REGIO - Het thema van Wereld Alzheimer Dag is dit jaar ‘Samen op Pad’. Alzheimer Trefpunt Doetinchem vond dit een mooie aanleiding om een ontspannen theatervoorstelling voor de doelgroep te organiseren. De voorstelling is bedoeld om mensen die geconfronteerd zijn met de diagnose dementie; mensen met dementie, mantelzorgers en andere belangstellenden samen te laten genieten van een gezellige middag of avond uit in een theaterzaal!

Het is het Alzheimer Trefpunt gelukt om dit plan te realiseren. Amphion Cultuurbedrijf is benaderd en heeft de Gruitpoortzaal voor dinsdag 20 september gereserveerd. De gemeenten Bronckhorst, Doetinchem en Oude IJsselstreek hebben gezorgd dat het financieel mogelijk is om de twee voorstellingen tegen een zeer laagdrempelige prijs aan hun inwoners aan te bieden. Deze gemeenten vonden het een mooie initiatief om voor mensen met dementie en mantelzorgers in de week van Wereld Alzheimer Dag een ontspannen moment te organiseren.

De voorstellingen
Jan van der Hammen bekend van de tv spot ‘samen dementie vriendelijk’ (de man met de fiets op de kruising) gaat twee voorstellingen verzorgen. Het worden een middag- en een avondvoorstelling zodat het voor veel mensen mogelijk is om aan te sluiten.
In de voorstelling 'Samen op Pad', neemt Jan, samen met een collega acteur en een muzikant, ons mee in barrières, maar vooral in de kansen die er liggen als je brein ouder wordt of je soms in de steek laat. Daarbij put hij ook uit eigen ervaring. Het is een op maat gemaakte voorstelling met een mix van theater, kleine wetenswaardigheden en natuurlijk muziek.

Kaarten
Kaarten voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar via de website van het Amphion.


www.amphion.nl/samenleving/programmering/

Jan van der Hammen is bekend van de tv spot ‘samen dementie vriendelijk’. Foto: PR