Paul Mulder en Theo Scholten. Foto Arjen Bernard
Paul Mulder en Theo Scholten. Foto Arjen Bernard

Remigiuskerk Hengelo middelpunt Open Monumentendagen 2022

Cultuur Hengelo

Vrienden van de Remigiuskerk

HENGELO - Na een warme, droge zomer gaan de activiteiten van de Vrienden van de Remigiuskerk in september weer van start. Traditioneel heeft de eerste activiteit van het seizoen te maken met het Open Monumentenweekend. En dat pakt dit jaar wel heel bijzonder uit! Eind 2021 zijn de muurschilderingen in de Remigiuskerk verkozen als 50ste sleutelstuk van de kunstgeschiedenis van Gelderland. Naar aanleiding hiervan is de Remigiuskerk dit jaar verkozen als hoofdlocatie in de gemeente Bronckhorst tijdens de Open Monumentendagen.

In het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 september zet de Remigiuskerk vanaf 10.00 uur haar deuren wijd open. Thema dit jaar is Duurzaamheid. In- en om de kerk staat het bol van de activiteiten. Zo is er op zaterdag een duurzaamheidsmarkt. Onder de deelnemers bevinden zich onder andere het Repair Café en bijenvereniging de Vooruitgang. Ook is te zien hoe oude kleding met de hand veranderd kan worden in andere producten. Verder zijn er tweedehands boeken te koop en wordt er uitleg gegeven over de gedachte achter de World Peace Flame. Daarnaast kunnen op zaterdag de gewelven van de kerk bekeken worden. In de kerk zelf is op beide dagen een expositie over de muurschilderingen te zien.

Ook voor kinderen is het nodige te doen. Voor hen is er op zaterdag een kleedjesmarkt en een springkussen. Op zaterdag en zondag wordt er voorgelezen, kan er geknutseld en gekleurd worden en is er poppenkast. Voor de mensen die graag in beweging komen is er op beide dagen een dorpswandeling of een fietstocht uitgezet. Muzikaal valt er ook het nodige te beleven. Zowel op zaterdag als zondag is er een orgelbespeling in de kerk. Daarnaast treedt op zaterdag om 10.30 uur de slagwerkgroep van Concordia op en geeft Crescendo van 14.00 tot 16.00 uur acte de presénce.

Zondagmorgen is er vanaf 10.00 uur een open kerkdienst met ds. Rineke van den Berg als voorganger. Iedereen ma vrij naar binnen lopen, blijven mag maar hoeft niet. Het weekend wordt op zondagmiddag om 14.30 uur afgesloten met een optreden van de Liemerse zanger, gitarist en liedjesmaker Paul Mulder ondersteund door Theo Scholten op accordeon. Vrije toegang!


vriendenvandehengeloseremigiuskerk.nl