Vrouwen uit de serie 'Onderweg', werk van Anne von Drehle. Eigen foto
Vrouwen uit de serie 'Onderweg', werk van Anne von Drehle. Eigen foto

Kleurrijke schilderijen in de kerk van Vorden

Cultuur Steenderen Vorden

VORDEN - Na een succesvolle week in de Kapel van Bronkhorst exposeert Anne von Drehle uit Steenderen in de Dorpskerk van Vorden van maandag 22 augustus tot en met zaterdag 27 augustus van 11.00 uur tot 16.45 uur. Zij toont een collectie van haar prachtige schilderijen in deze kerk. Het thema van de schilderijen is ‘Vrouwen en Ontmoeting’ en op het doek zijn dan ook moeders, dochters, zussen of vriendinnen te zien die samen naar de stad, het theater of een evenement gaan.

Anne von Drehle schildert in abstract-realistische stijl, dus geen uiterlijke kenmerken en gezichten, maar tegelijkertijd is duidelijk de dynamiek en de conversatie tussen de vrouwen te zien. De kleuren van het werk van Anne zijn fenomenaal. Soms domineert in een schilderij een enkele kleur, bij andere schilderijen gaan meerdere kleuren moeiteloos in elkaar over tot zij samen een prachtige compositie vormen. Een grote diversiteit aan kleuren, kleurcombinaties en composities, maar immer weer stralen Anne’s schilderijen vrolijkheid en harmonie uit.

Met haar schilderijen bezorgt Anne veel kunstliefhebbers een onvergetelijk plezier. De een wordt er vrolijk van, de ander geïnspireerd en een derde overdonderd. Een expositie van Anne von Drehle is daarom altijd een belevenis met een voor velen verrassende uitkomst. Anne heet belangstellenden van harte welkom in de Dorpskerk.


annevondrehle.nl