Nieuw werk van Annie Elissen: schilderij van Bronkhorst en het object 'de Blauwe Kip'. Eigen foto

Nieuw werk van Annie Elissen: schilderij van Bronkhorst en het object 'de Blauwe Kip'. Eigen foto

Annie Elissen exposeert in Kapel Bronkhorst

Cultuur Bronkhorst

Combinatie van beelden, fantasie, kleurgebruik en technieken

BRONKHORST – Annie Elissen-Groot Tjooitink verrast menigeen met haar kunstwerken door regelmatig met andere thema’s te werken en daarnaast ook diverse technieken te gebruiken. Daarmee houdt zij zichzelf scherp en wordt haar kunst geen ‘kunstje’. Van 20 tot en met 31 augustus exposeert zij in de kapel van Bronkhorst aan de Kapelstraat 2. Let op: 26 augustus is de kapel het grootste deel van de dag gesloten vanwege een huwelijkssluiting, evenals 30 augustus na 15.15 uur. Overige data is de kapel geopend van 10.30 tot 17.30 uur.

De gevarieerdheid van Annie’s werk ontlokt de bezoekers nog wel eens de uitspraak “is dit van één schilder?” Wat zij dan bevestigend kan beantwoorden. Zij bewaakt haar vrijheid en laat zich niet meer in hokjes duwen van alleen koeien, kippen en tulpen. Van de vogels, stillevens met toch weer dieren, landschappen met tulpen, theepotten/parfumflessen met stadsgezichten, naar de fantasie en de humor. Haar schilderhonger blijft.
Regelmatig verlaat zij het platte doek met het beschilderen van porselein, glas, lampenkappen, objecten enzovoorts. Deze vormen weer een extra uitdaging.

Soms geeft het gebruik van bladgoud een extra dimensie aan haar werk. ‘De schoonheid van het alledaagse’ is al jaren haar grootste inspiratiebron. Door het combineren van beelden, fantasie en kleurgebruik, streeft zij ernaar om iets nieuws te laten ontstaan op doek: herkenbaarheid en fantasie gaan in kleurrijke harmonie hand in hand. “Mijn handen laten maken wat mijn hart mij ingeeft.” Verrassend en boeiend voor menig kijker en bezoeker.


www.annie.elissen.com

'Samen Eten': de 'boerenzakdoekkip' bij het werk van het boerderijtje uit de jeugd van Annie Elissen. Eigen foto
Gouden cirkel met ijsvogel van Annie Elissen. Eigen foto
Gouden cirkel met parels van Annie Elissen. Eigen foto
Vaas door Annie Elissen beschilderd is groen en geel. Eigen foto