Fietstocht om geld op te halen voor drie lokale doelen. Foto: PR Lions

Fietstocht om geld op te halen voor drie lokale doelen. Foto: PR Lions

De Gruune Cross: fietsen voor goede doelen

DOETINCHEM/REGIO - Serviceclub Lions Doetinchem-De Graafschap organiseert de Gruune Cross voor drie lokale doelen tegen kanker. Het doel van de fietstocht op 1 juli is zoveel mogelijk geld ophalen voor baanbrekend onderzoek naar kanker én voor de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Met het geld worden de volgende lokaal-regionale doelen ondersteund: Inloophuis Oude IJssel, Stichting Vrienden van Sravana (Doetinchem) en het huidkankeronderzoek van Daan Geijs, Achterhoekse promovendus aan het Radboud UMC in Nijmegen.

"Op dit moment hebben 72 fietsers zich ingeschreven", vertelt Johannes Arets, een van de organisatoren. "Iedere Gruune Cross-fietser zoekt zijn eigen sponsors, maar dit valt niet mee. Alle bedragen zijn welkom en doneren kan al vanaf 10 euro. Er is veel geld nodig voor onderzoek en om de kwaliteit van leven van mensen met kanker te verbeteren. We hopen op 1 juli drie prachtige cheques te kunnen overhandigen aan de goede doelen. En we kunnen hier nog alle steun bij gebruiken."

Steun de Gruune Cross
Op de website van de Gruune Cross staat overzichtelijk weergegeven wie er allemaal meefietsen en hoe eenvoudig te doneren. Of doe zelf mee met deze fietstocht langs de 'gruune' plekjes van de Achterhoek. De zestig kilometer lange tocht start en eindigt bij Huize Zelle, tussen Hengelo en Ruurlo.


www.gruunecross.nl