Het vertrek van enkele deelnemers aan de Bekveldse fietstocht 2022. Foto: Caroline Fonhof

Het vertrek van enkele deelnemers aan de Bekveldse fietstocht 2022. Foto: Caroline Fonhof

Bekveldse fietsdag met bedrijfsbezoeken

Sport Bekveld

BEKVELD - Op 12 juni vond de fietstocht van de Buurtvereniging Bekveld plaats. De weergoden waren de deelnemers goed gezind. Met een temperatuur van rond de 20 graden, af en toe een frisse bries en bovenal droog was het uitstekend fietsweer!

Het vertrekpunt was het erf van de familie Teunissen in Bekveld. Hun erf was omgetoverd tot een echte pleisterplaats, die grotendeels in de openlucht beschikte over onder andere diverse makkelijke zitjes, picknicktafels met banken, een friterie en een bar. Bij aankomst stond de koffie en thee met een traktatie voor de deelnemers klaar.

Gekozen kon worden uit een grote route van circa 30 kilometer of een kleine van circa 15 kilometer. Beide routes voerden de fietsers via landelijke wegen en bospaden door de wijde omgeving van Bekveld. De grote route ging via Keijenborg richting Hummelo tot bij het Wapen van Heekeren, daarna via de Hessenweg en het bos richting Sliekstraat waar de eerste pauzestop was bij Bandus Bamboekwekerij te Hummelo waar de kwekerij en het vleesetende plantenmoeras mocht worden bekeken. Ter plekke werden de fietsers verrast op diverse soorten soep.

Vervolgens ging het onder andere via de Kruisbergse bossen naar de Langenberg te Zelhem, waar zich dichtbij de tweede pauzeplek Ezelstal De Edelingen bevond. Vrijwilligers stonden daar klaar om de fietsers van een naar keuze belegd broodje en een drankje te voorzien. Hier konden de fietsers tevens de benen even strekken en op de Langenberg van weidse uitzichten genieten. Daarna voerde de terugtocht via landelijk gebied met smalle fietspaadjes langs houtsingels richting Bekveld.

Met circa 30 kilometer fietsen in de benen, kwamen ze weer terug op de startplaats en werden - onder het genot van een hapje en een drankje - de fietservaringen van die dag gedeeld, elkaar bijgepraat en was het aangenaam vertoeven op het erf van de familie Teunissen.

Hulde voor de Fietscommissie en het leger van vrijwilligers, die de deelname aan de fietsdag 2022 weer tot een feestje maakten. Speciaal dankwoord geldt uiteraard ook voor de familie Teunissen, die deze fietsdag de start en finish optimaal faciliteerde.

Een foto-impressie van de Bekveldse fietsdag 2022 is te zien op de facebookpagina van de Buurtvereniging Bekveld en de site.


www.bekveld.nl