Kasteel Doorwerth. Foto: PR
Kasteel Doorwerth. Foto: PR

KBO Hengelo naar Kasteel Doorwerth

HENGELO - Wat was het een mooi en gezellig uitje naar Kasteel Doorwerth vrijdag 13 mei dat dit keer was georganiseerd door de museumcommissie van KBO. Voor vertrek kregen de deelnemers in het Willibrordhuus uitgelegd hoe de dag eruit zou zien. De chauffeurs ontvingen een mooie routebeschrijving naar Doorwerth.

De route ging door een heerlijk fris voorjaarsgroen landschap richting het Fletcher Hotel op een prachtige locatie. Daar werd genoten van een uitgebreide lunch, gezellig met 21 personen aan een grote tafel, het kon weer.

Met de opgedane energie vervolgden zij hun route naar het Kasteel Doorwerth. Toch altijd heel bijzonder weer te zien hoe mensen in vroegere tijden gewerkt en geleefd hebben en dat de ‘kasteelbewoners’ een bevoorrechte leefpositie hadden ten opzichte van de ‘gewone mensen’. 

Ook de expositie landschapsschilderijen van B.C. Koekkoek (1803-1862) was beslist de moeite waard zoals ook het aantal werken van J.H.B. Koekkoek met zijn zee- en strandschilderijen. En wat ook veel indruk heeft gemaakt is de oude acaciaboom op het voorplein die al stamt uit 1678.

Na het bezichtigen van het kasteel met de vele trapjes (je kunt er verdwalen) en de Koekkoek-tentoonstelling werd een drankje genuttigd in het restaurant bij het kasteel en werd gezellig nagepraat over al het moois dat zij gezien hebben.

De museumcommissie werd door een van de bestuursleden van KBO bedankt voor de organisatie, er gaat toch altijd veel aan vooraf. Ook de chauffeurs werden bedankt voor hun bereidwilligheid deze tocht met en voor ons te maken.