Ans Vlemingh en Joke Besselink. Foto: PR

Ans Vlemingh en Joke Besselink. Foto: PR

Twee 40-jarige jubilarissen bij Hengelo’s Gemengd Koor

Cultuur

HENGELO - Bij de eerste jaarvergadering van het Hengelo’s Gemengd Koor sinds corona zijn twee leden gehuldigd vanwege hun 40-jarig lidmaatschap. Het zijn de dames Ans Vlemingh en Joke Besselink die werden geroemd om hun zeer trouwe opkomst. Joke Besselink werd nog eens extra bedankt voor haar werkzaam heden als bibliothecaresse. Hen werd onder applaus van de leden een oorkonde van de Bond aangeboden en een mooi boeket.

Voorzitter Roelof van Gijssel kon op 3 mei een bijna voltallig koor welkom heten. In zijn welkomstwoord keek hij terug op twee bewogen jaren. “Onze laatste Jaarvergadering was op 18 februari 2020, net voor de eerste lockdown. Tijden waarin niet werd gezongen. Een enkele poging met heel veel regels die dan weer in het water vielen, doordat ons ook van de bond uit werd geadviseerd maar weer te stoppen”, aldus Van Gijssel. “De verbondenheid in het koor werd duidelijk door alle mail die in welke vorm dan ook werd gedeeld. Hopelijk komen er nu betere tijden voor zangkoren.”
Hij bedankte alle commissies die allemaal in ongewijzigde samenstelling doorgaan. De notulen en jaarverslagen werden onveranderd goedgekeurd, net als het financiële verslag. Door het twee jaar niet ontvangen van contributie kon niet met een voordelig saldo worden afgesloten. Toch gaat de contributie niet omhoog, op voorstel van het bestuur.