De Ruurlose klootschietvereniging ’t Broek houdt voor de derde maal een klootschiettoernooi op de Varsselring in Hengelo (G). Foto: PR

De Ruurlose klootschietvereniging ’t Broek houdt voor de derde maal een klootschiettoernooi op de Varsselring in Hengelo (G). Foto: PR

Klootschieters verrukt over asfalt Varsselring

Sport

Ruurlose vereniging ‘t Broek houdt derde toernooi in Hengelo

RUURLO/HENGELO (G) - Na twee jaar onderbreking vanwege het coronavirus gaat het er eindelijk weer van komen. De Ruurlose klootschietvereniging ’t Broek houdt op zondag 22 mei voor de derde maal een klootschiettoernooi op de Varsselring in Hengelo (G).

In 2018 werd het toernooi voor de eerste keer georganiseerd, in het kader van het veertigjarig bestaan van de klootschietvereniging. Het kreeg in 2019 een succesvol vervolg met deelname van ruim zestig teams. De Varsselring bleek door het gladde asfalt een uitstekend parcours voor de klootschieters en de teams die aan eerdere edities deelnamen waren er lyrisch over.
In het verleden werd er altijd een toernooi georganiseerd op het TT-circuit is Assen, maar voor het klootschieten blijkt ook de Varsselring heel goed bruikbaar. Het bijna vijf kilometer lange Hengelose motorcircuit waar afgelopen weekend nog internationale wegracewedstrijden plaatsvonden zal op de toernooidag speciaal voor de klootschieters verkeersluw worden gemaakt. De eerste wedstrijden starten omstreeks 10.00 uur vanuit de Boschbocht in de buurt van Slotboom Tweewielers.

Opgave en deelname
De inschrijving voor het toernooi sluit op zondag 8 mei. Teams die zich nog willen deelnemen kunnen zich aanmelden via het e- mailadres toernooikvtbroek@gmail.com. Naast deelname in de verschillende mannen-, vrouwen- en gemengde klassen van de Nederlandse Klootschieters Bond (NKB) kan men ook deelnemen in de vrije mannen-, vrouwen- en gemengde klassen en de speciaal ingestelde 55+ klasse.
Een team moet uit minimaal drie en maximaal vijf personen bestaan. In de gemengde klasse moet het team minimaal één vrouw tellen. Het inschrijfgeld bedraagt tien euro per team. Dat kan op de wedstrijddag worden voldaan. Tevens bestaat de mogelijkheid om materiaal te huren. Dit dient dan bij opgave te worden vermeld.
De wedstrijden worden gespeeld volgens het NKB-reglement. Alle materiaal is toegestaan met uitzondering van de zogenaamde ‘hondenkloten’. Verzamellocatie voor het toernooi is opnieuw Eetcafé de Veldhoek aan de Varsselseweg in Veldhoek van waaruit men naar de Varsselring vertrekt. De organisatie hoopt net als bij de vorige edities op een grote deelname en een succesvol en sportief toernooi.