Winst Quintus Heren Senioren in laatste tien minuten

HENGELO – Een tweetal teams van Handbalvereniging SV Quintus speelde thuis in Sporthal de Kamp.

Zondag 1 mei mocht Quintus Heren Senioren 1 aantreden tegen Unitas uit Rolde. Na een aantal mindere wedstrijden van Quintus moesten er vandaag weer twee punten gehaald worden. Met een beperkte selectie begonnen de Hengeloërs aan de wedstrijd. Quintus begon meteen scherp. De eerste helft waren aan de kant van Quintus vooral break-outs en die werden goed benut, de dekking stond stevig waardoor Unitas niet heel veel te vertellen had. Door wat kleine foutjes van het thuisteam kon Unitas toch wat inbrengen waardoor de ruststand uitkwam op 12-8 in het voordeel van Quintus.

De tweede helft begon Quintus niet scherp waardoor Unitas in kon lopen en zelfs met een doelpunt voor kwam. De break-outs waren afgezwakt doordat Unitas snel terug was. Quintus herpakte zich en door scherp spel van Sander Jansen en Berend Luesink, die zich goed liet zien op de cirkel kon Quintus de wedstrijd in de laatste tien minuten over de streep trekken met een einduitslag van 23-18.

Dames B1 speelde rond het middaguur tegen Angeren. De dames begonnen sterk en aan beide kanten werd gescoord met een paar mooie doelpunten door goed samenspel. Quintus startte de tweede helft met een punt achterstand. Door veelvuldig balverlies kreeg Angeren de kans om vanuit break-outs te scoren. De dames verloren hun wedstrijd met 15-18.