Toldiekse kinderen genoten van Koningsdag

Cultuur

TOLDIJK - De groten hebben ongetwijfeld meer genoten van de uiterst gezellig en feestelijk verlopen Koningsnacht, maar de kleintjes hebben het op de Koningsdag zelf ook erg leuk gehad. De familie Wunderink en medewerkers hadden alles op alles gezet om de grote zaal bij Den Bremer ’s morgens weer fris en fruitig te hebben, zodat daar na drie jaar eindelijk weer de traditionele kinderspelletjes plaats konden vinden. In de feestelijk versierde zaal werden alle kinderen t/m groep 8 van de basisschool uitgedaagd om de Oudhollandse spelletjes te doen waarbij er leuke prijsjes te winnen waren.

Koningsdag werd ‘s ochtends afgetrapt met het gezamenlijk zingen van het lied van de Koningsspelen gevolgd door het Wilhelmus. De zaal was onderverdeeld in drie stukken zodat de peuters en kleuters afgescheiden van de oudere kinderen hun spelletjes konden doen. Voor hen waren dat onder meer blokjes stapelen en visjes vangen. De oudere kinderen konden stokken vangen en darten. Halverwege de ochtend was er voor alle kinderen een ijsje en rond 12.15 uur waren de punten opgeteld en konden de prijzen uitgereikt worden.
Aan het einde van de meivakantie, op vrijdagavond 6 mei, is er weer de jaarlijkse playbackshow waaraan de kinderen deel kunnen nemen. De aanmeldtermijn is voorbij, maar kijken is ook enorm leuk. Kinderen hebben gratis entree, volwassenen betalen 5 euro, incl. kop koffie. Zaal open vanaf 18.30 uur, aftrap om 19.00 uur.

Uitslagen Kinderspelen
Jongens 0 t/m 3 jaar: 1. Gijs Kooijman; 2. Mees Pelgrom; 3. Niels Offenberg
Meisjes 0 t/m 3 jaar: 1. Sofie Offenberg; 2. Isabel Kooijman; 3. Lieke Garritsen
Jongens groep 1 en 2: 1. Mees Kooijman; 2. Auke Wevers; 3. Kjeld Rietberg
Meisjes groep 1 en 2: 1. Nova Stuivenberg; 2. Suus Hermans; 3. Emilie Kooijman
Jongens groep 3 en 4: 1. Sam Ruessink; 2. Luuk Groot Roessink; 3. Tijn van Hussel
Meisjes groep 3 en 4: 1. Jill van de Burgt; 2. Jolijn Offenberg; 3. Lotte van Nistelrooij
Jongens groep 5 en 6: 1. Milan Franken; 2. Lars Regelink; 3. Lucas Griep
Meisjes groep 5 en 6: 1. Suus Jansen; 2. Belle Ruessink; 3. Marit Loman
Jongens groep 7 en 8: 1. Lars van Asselt; 2. Ruben Engbers; 3. Maril Berkelaar
Meisjes groep 7 en 8: 1. Sylke Wiltink; 2. Klaske van Dijk; 3. Jinte Schieven